Retete cu scrumbii

Trei retete cu scrumbii din cartea de bucate Sanda Marin. Trei aperitive cu scrumbii ce pot fi realizate relativ usor. Cea de-a treia reteta cu scrumbii necestia insa o perioada mai amre de preparare dar rezultatele sunt unice. Trei retete cu srumbii pe care le puteti gasi in acest articol de pe Ladys Blog. Scrumbia este specifica bucatariei romanesti iar scrumbia afumata a fost inregistrata de Romania ca produ national in Uniunea Europeana.

Cele trei retete cu scrumbii din acest articol sunt sustinute cu informatii din cartea de bucate a doamnei Sanda Marin. Sunt probabil cele mai importante retete de aperitive cu scrumbii din retetarul romanesc. retete cu scrumbii relativ usor de realizat dar care necesita atentie.

Este important sa alegeti scrumbii romanesti, de calitate, pentru reusita acestro retete. Sunt aperitive de suces care pot incununa orice masa fie ca este vorba de o ocazie oficiala sau de un restaurant.

Retete cu scrumbii

Mai jos aveti cele trei retete pe care le recomandam din cartea de bucate Sanda Marin. Una dintre cele mai cunoscute carti de bucate care se regasete cu aceste retete si pe Ladys Blog. Vorbim despre retete pentru salata de scrumbii, scrumbii cu cartofi, scrumbii marinate, scrumbii cu sos de mustar.

1. SALATĂ DE SCRUMBII SAU DE CHERCI, CU CARTOFI

1 scrumbie mijlocie, 600 g cartofi, 2 cepe mijlocii, 1 linguriţă oţet, 2 linguri ulei, câteva măsline.

Se curăţă scrumbia; se spală şi se lasă câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. Se taie bucăţi. Se pregăteşte o salată de cartofi, se aşază într-o farfurie şi deasupra se pun bucăţile de scrumbie. Se pun împrejur felii de ceapă tăiată subţire şi măsline. Salata este mai gustoasă dacă se pregăteşte cu o oră, două înainte de a fi servită. La fel se pregăteşte şi din cherci.

2. SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR

2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, câteva măsline sau frunze de salată verde.

Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii într-un castron cu o lingură de lemn adăugând muştarul. Uleiul se pune puţin câte puţin, ca la maioneză. Se subţiază cu oţet. Se toarnă sosul peste peşte, punând împrejur măsline desărate, salată de cartofi, salată verde.

3. SCRUMBII MARINATE

2 scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de muştar, 1 frunză de dafin, cîteva măsline, 5 linguri ulei, 2 îinguri oţet.

Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază rânduri într-un borcan, alternând bucăţile de scrumbie cu felii de ceapă şi cu felii de morcov tăiate subţire.

Se adaugă măslinele puţin fierte, boabele de piper, boabele de muştar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă următorul sos: se freacă bine lapţii într-un castron, se pune ulei, puţin câte puţin, şi se subţie cu oţet până se face un sos albicios. Deasupra se toarnă de un deget ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5 — 6 zile să se marineze.

Lady 4 Lady's
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0