Supa de visine

Nu e o gluma: supa din visine. Supa din visine se poate face atat din visine proaspete cat si din compot. Supa de visine este o reteta speciala nu foarte complicata. Dar puteti suprinde cu supa din visine prezenta in bucataria romaneasca. Nu este o reteta foarte usoara dar este ceva deosebit care merita atentia inclusiv intr-o reteta vegana sau intr-o reteta de post. Iata si informatiile despre aceasta reteta care desi pare avangardista face parte din bucataria romaneasca. Supa de visine se prepara extrem de usor,in cateva etape, daca aveti rabdare sa parcurgeti reteta etapa cu etapa,obtineti un preparat deosebit de gustos si aromat. Visinele, bineinteles, este bine sa le cumparati proaspete din piata cand este sezonul. Daca nu e posibil puteti folosi si vizine congelate.
Avem nevoie de:
– visine…300 g
– lapte…200 ml
– faina…1 lingura
– zahar…2 linguri
– sare…dupa gust
– timp de preparare…~20 minute
Etape de lucru:
1. Curatam si spalam visinile,pregatim restul ingredientelor.
2. Punem la fiert intr-o oala un litru de apa in care adaugam zaharul si sarea. Cand apa da in clocot, adaugam visinile si le lasam la fiert 2-3 minute.
3. In timp ce fierb visinile,intr-un vas punem faina peste care adaugam treptat laptele rece, amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia.
4. Acum peste compozitia obtinuta anterior adaugam un polonic de apa din oala cu visine care fierbe, omogenizam iar compozitia si apoi o turnam in oala cu visine,amestecam bine,o lasam la fiert inca aproximativ 5-6 minute. La sfarsit trebuie sa obtinem o supa cremoasa.
5. Cand am obtinut compozitia cremoasa,oprim focul si o lasam la rece. Se consuma, de preferinta, rece.
Da, o reteta deosebita pe Lady’s Blog. Supa de visine va fi insa o surpriza pentru oricine.