Ciorba de burta

Cunoscuta ciorba de burta este si pe Lady’s Blog. Reteta ciorbei de burta cu informatii si detalii video. Din nou important pentru reusita cirobei de burta este de unde cumparati carnea. Va recomandam sa cumparat burta de la macelarie. Cum ar fi de exemplu macelaria din Obor pentru bucuresteni. Ce va propunem acum este reteta simpla pentru ciorba de burta. Pentru ca exista si o reteta mai complicata si bineinteles cu un gust pe masura care, pe langa burta, necesita ierbar si o „cheie” (un os de vita) toate acestea dand gust si consistenta ciorbei de burta. Dar in acest articol va prezentam o reteta la indemana, o reteta usoara de ciorba de burta. Car daca este realizata cu suflet, dedicatie si pasiune o sa va dea satisfactii culinare deosebite.
Avem nevoie de:
– burta de vita (fideluta)…900g
– smantana…400g cu 20% grasime
– faina de grau…1 lingura
– galbenus de ou…3 bucati
– morcovi razuiti…2 bucati
– ceapa…1 bucata
– usturoi…4 catei
– ardei iute…2 bucati
– supa din oase de vita…4 litri
– ulei…4-5 linguri
– sare ,piper,otet…dupa gust
– timp de preparare ~ 50…60 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerate mai sus, razuim morcovii.
2. Punem la fiert oasele de vita intr-o oala cu 4 litri de apa rece, sare si ceapa.
3. Cand supa de os este fiarta o strecuram in oala pregatita pentru ciorba de burta.
4.Oparim burta fideluta,o adaugam in supa de os de vita si o punem la foc pentru aproximativ 30 minute (in functie de tipul de burta folosit,timpul de fierbere se poate modifica,important este ca inainte de adaugarea liezonului burta sa fie bine fiarta).
5. Liezonul (cumulul pentru episodul final). Intr-un vas combinam 200g smantana cu o lingura de faina in care adaugam un polonic din supa care fierbe (sa nu se faca cocoloase),amestecam bine.
6. Turnam compozitia(liezonul) in oala cu ciorba,dupa ce am verificat burta si este bine fiarta, amestecam bine. Lasam compozitia la foc inca aproximativ 15 minute.
7. Punem un vas la foc,adaugam uleiul si il lasam sa se infierbante apoi adaugam morcovul razuit,amestecam si il lasam pana se sticleste (devine translucid), adaugam usturoiul pisat,ardeiul iute si amestecam pana se omogenizeaza.Adaugam trei linguri de otet,amestecam bine si oprim focul.
8. Adaugam compozitia obtinuta la etapa 7 in oala cu ciorba, amestecam bine si lasam ciorba in continuare pe foc pana da iar in clocot.
9. In alt vas combinam 200g smantana cu galbenusurile de ou si adaugam un polonic din ciorba fierbinte, omogenizam compozitia.
10. Turnam compozitia de la etapa 9 in oala cu ciorba si amestecam bine, gustam si daca este cazul mai putem adauga otet, sare, piper, dupa gust! Cand obtinem gustul dorit, amestecam bine si mai lasam ciorba la foc pana da in cateva clocote apoi oprim focul. mai putem insista cu usturoi (chiar mujdei de usturoi) dupa gust.
11. Adaugam ardeiul iute (taiat marunt), amestecam usor…si gata, ciorba noastra se poate servi!
Ciorba de burta daca va place va asteptam din nou cu vino-n-coace’ pe Lady’s Blog.