Supa de fasole verde

Ne rasfatam acum cu supa din fasole verde. O minune plina de vitamine prezenta pe Lady’s Blog. Supa de fasole verde este recomandata pentru proprietatile pe care le are fasolea verde, leguma apreciata in multe retete si chiar tratamente. Dieta cu fasole verde este cunoscuta pentru toti cei care sustin bucataria vegana dar si bucataria traditionala romaneasca bazata pe legume. Nu trebuie sa ne gandim de doua ori: o supa de fasole verde gustoasa este si placuta dar si foarte sanatoasa.
Cu toate ca fasole verde o gasim mai tot timpul anului, parca la inceputul verii este mai aromata, mai de la noi, sau poate eu asa o percep.Peste vara si pana in toamna tarziu cred ca o fac, putin spus, cel putin o data pe saptamana, baietilor mei si in special celui mic ii place la nebunie, oricand,conditia este sa fie rece! Incerc sa folosesc ingrediente cat mai putine ca sa nu acopar aroma principala. Important este insa sa cumparati fasolea verde din piata, de la tarani. In cazul in care nu aveti posibilitatea sa cumparati fasolea verde pentru supa de la tarani este bine ca fasolea verde concgelata pe care o sa o folositi in reteta sa fie de la un producator de incredere. Iata si reteta de supa cu fasole verde pe care o recomandam.

Avem nevoie de:
– fasole verde…1 kg
– patrunjel radacina…1 bucata
– patrunjel frunze…cateva fire
– usturoi…2 catei
– faina…2 linguri
– smantana…400 g
– ulei…4 linguri
– boia dulce de ardei…1 lingurita
– sare…dupa gust
– apa…3 l
*timp de preparare…~ 40 minute

Etape de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerate mai sus.
2. Curatam, spalam si rupem fasolea, dupa preferinta! Zdrobim usturoiul si taiem marunt frunzele de patrunjel.
3. Punem la foc un vas potrivit,adaugam cei 3 litri de apa,adaugam sare si lasam vasul la foc pana da in clocot. Adaugam fasolea verde,patrunjelul si usturoiul zdrobit. Punem capacul si lasam in continuare vasul la foc aproximativ 20 minute(nu este o regula,inainte sa treceti la etapa urmatoare verificati daca fasolea este fiarta).
4. Verificam fasolea daca este fiarta si trecem la etapa urmatoare
5. Punem un vas pe foc,adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca. Cand s-a incalzit bine,oprim focul apoi adaugam faina si boiaua. Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.
6. Turnam compozitia obtinuta anterior in vasul cu supa si amestecam bine.Lasam compozitia la fiert aproximativ 10 minute.
7. Punem smantana intr-un vas apoi adaugam peste ea 1-2 polonice de supa fierbinte.Amestecam bine compozitia.
8. Adaugam compozitia obtinuta anterior in vasul cu supa.Amestecam bine si lasam supa in continuare la foc pana da in cateva clocote.
9. Oprim focul,supa noastra de fasole verde este gata.Se poate servi fierbinte, calda sau rece, dupa preferinta!

Lady 4 Lady's
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0