Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reteta ciuperci umplute

Reteta ciuperci umplute din cartea de bucate a Sandei Marin. De fapt doua retete de ciuperci umplute. Un aperetiv aproape esential de pe masa oricarui roman in zile de sarbatoare. Reteta de ciuperci umplute este usor de realizat. Cele doua retete de ciuperci umplute din acest articol sunt cele doua retete principale de ciuperci umplute din cartea de bucate Sanda Marin. Doua retete inspirate din aceasta carte de bucate si chiar incercate si puse in aplicare de noi.

Retetele pentru ciuperci umplute sunt usor de realizat si reprezinta un aperitiv de succes. Recomandam sa utilizati doar ciuperci verificate, ciuperci despre care sunteti sigure ca sunt comestibile. De preferat este sa cuparati ciuperci din magazine, din comert, ciuperci bineinteles proaspete. Puteti gasi ciuperci pentru cele doua retete in hypermarketuri sau in magazinele care ofera garantii pentru calitatea produselor.

Retete ciuperci umplute

Cele doua retete propuse in acest articol sunt usor de realizat. Ca toate retetele din cartea de bucate Sanda Marin acestea au in primul paragraf ingredientele si apoi se explica modul de preparare. Cele doua retete reprezinta unele dintre cele mai cunoscute aperitive din bucataria romaneasca.

CIUPERCI UMPLUTE

500 g ciuperci, 50 g ulei, 2 linguri frunze de pătrunjel tocat, un praf de piper, sare.

Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se acoperă şi se ţin până se moaie.

Separat se toacă mărunt picioarele ciupercilor, se pun în altă cratiţă şi se înăbuşă cu puţină sare şi ulei. Când sunt bine muiate şi scăzute, se dau la o parte să se răcorească, se amestecă cu pătrunjel tocat mărunt, cu piper praf şi cu această tocătură se umplu ciupercile de asemenea răcorite. Se aşază pe farfurie şi se servesc reci.

CIUPERCI UMPLUTE CU BRÂNZĂ

500 g ciuperci, 50 g unt, 100 g brânză de Brăila, 1 lingură mărar sau pătrunjel verde, tocat.

Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se pun într-o cratiţă la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte un praf de sare şi o bucăţică de unt. Picioarele ciupercilor se toacă şi se înăbuşă de asemenea în altă cratiţă, cu puţină sare şi unt.

Se trece prin maşină sau printro sită rară brânza de Brăila. Se freacă bine până devine ca o pastă, se amestecă cu picioarele ciupercilor tocate şi înăbuşite şi cu pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt.

Cu această pastă se umplu ciupercile, se presară cu parmezan ras iar deasupra fiecăreia se pune o bucăţică mică de unt proaspăt. Se aşază într-o cratiţă de pământ, se dau la cuptor, unde se ţin pînă se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinţi.

Cele doua retete de ciuperci umplute sunt inspirate din cartea de bucate Sanda Marin si sunt recomandate de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*