Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cel mai lung pod din lume: 55km

China a finalizat cel mai lung pod din lume. Constructia record are o lungime de 55 de kilometri si a fost finalizata in aproximativ 7 ani. Un pod impresionant construit in totalitate de China. Un pod de 55 km ce face legatura intre Hong Kong si Zhouhai. Podul Jiaozhou Bay scurteaza legatura obisnuita terestra de la 3 ore la 30 de minute.

Podul record construit de chinezi a utilizat 420.000 de tone de otel. Aceasta cantitate ar fi de ajuns pentru a construi 60 turnuri Eiffel. Podul are o lungime comparabila cu distanta dintre Bucuresti si Ploiesti. Cel mai lung pod peste apa din lume face legatura dintre China continentala si insula Hong Kong. Aproximativ zece mii de muncitori au lucrat la construirea podului, iar inginerii au folosit tehnologiile moderne de masurare, ceea ce le-a permis sa-l construiasca concomitent de pe ambele maluri. Podul a costat pana acum 2,3 miliarde de dolari.

In timpul constructiilor au murit sapte muncitori. 129 de muncitori au fost raniti din 2011 cand a inceput constructia. Cei mai multi dintre cei care si-au pierdut viata au alunecat sau au cazut in gol de la inaltime.

Cel mai lung pod din lume

Pierderile de vieti omenesti la constructia podului a determinat sindicatele din china sa protesteze. Sinticatul General al muncitorilor in constructii din China si Confederatia Sindicatelor din Comert au solicitat Guvernului de la Beijing sa imbunatateasca masurile de siguranta in astfel de proiecte.

Pod record lungime

Guinness World Records, care a retrogradat deja podul Causeway (SUA) pe poziţia 2, a decis ca cel mai bun mod de a face fată situaţiei a fost să creeze o nouă categorie. Acum, podul de peste lacul Pontchartrain Causeway este „cel mai lung pod peste apă (continuu)”, în timp ce podul Jiaozhou Bay este „cel mai lung pod peste apă (agregat).”


Cel mai lung pod din lume, de 55 de kilometri, isi va pastra probabil mult timp acest titlu, acest record mondial.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*