Orgasmul vă echilibrează hormonii

Orgasmul vă echilibrează hormonii conform lui Hippocrates şi crecetărilor moderne. Se pare că, în timpul lui Hippocrates și chiar până în epoca freudiană (anii 1930), doctorii au prescris orgasmul ca tratament pentru femeile cu diverse „boli”, cum ar fi isteria (un diagnostic convenabil pentru toate femeile care nu au putut sau nu s-ar încadra în categorii și convenții sociale prescrise). După Freud, tratamentul pentru isterie s-a schimbat de la orgasm la psihoterapie.

Dar înainte de vremea lui Freud, orgasmul – sau „masajul medical” – a fost prescris în mod regulat de medici. Când am învățat prima dată despre asta, aminteşte meicul american endocrinolog Sara Gottfried, m-am gândit că recomandarea „masajului medical” a.k.a. „coborâre” a sunat pervers și plin de limite terapeutice complexe … Ca să nu mai vorbim de probleme medicale periculoase. Dar apoi m-am scufundat în literatura de orgasm și în BFF, oxitocină, și m-am gândit: „Hmmm, poate acele pervers au fost pe ceva!”. Avem aşadar un nou articol semnat de Sara Gottfried, de această dată despre orgasm.

Orgasmul ca terapie

  • După cum sa demonstrat recent la Universitatea din Michigan, orgasmul crește estrogenul.
  • Orgasmul eliberează, de asemenea, oxitocină, care, la rândul său, scade cortizolul, principalul hormon de stres ridicat la multe femei din forța de muncă (inclusiv mine).
  • Oxitocina este declanșată de orgasm și în plus față de scăderea cortizolului, este doar o chestie bună pentru starea pe care o provoacă. Niveluri mai ridicate de oxitocină ne fac fericiți. În schimb, oxitocina scăzută este legată de depresia post-partum și de nivelurile mai scăzute ale hormonului tiroidian. Oxitocina este legată în mod pozitiv de o legătură mai strânsă dintre părinți și copii.
  • Gândurile sexy ridică testosteronul la femei.

Altfel, orgasmul ajută la trinitatea voastră sfântă de estrogen, cortizol și tiroidă să rămână în locul lor dulce, capabil să vă servească ca Charlie’s Angels.

Alte beneficii ale orgasmului

  • Orgasmul reduce durerea la jumătate fără a schimba sensibilitatea.
  • Orgasmul îmbunătățește fertilitatea prin creșterea presiunii negative în uter – când oxitocina este eliberată după orgasm, contracțiile uterine provoacă „insuficiența” spermei la nivelul colului uterin. (Notă – acesta este un lucru bun dacă vrei să rămâi însărcinată. Dacă nu vrei să rămâi însărcinată, ai orgasmul în fața partenerului tău de sex masculin.)
  • Oxitocina poate crește densitatea osoasă, iar nivelurile scăzute sunt asociate cu osteoporoza. (orgasmul sună ca o modalitate mai bună, fără efecte secundare de a vă menține oasele puternice).

Ce orgasm este important

Nu este important doar orgasmul clitoral. Eliberarea nu este totul – nu este chiar întreaga poveste. (Într-adevăr, întreaga abordare a orgasmului presupune că femeile se culcă cu bărbații.) Acum stim ca orgasmul atat la femei (cat si la barbati!) este mai mult decat pur si simplu culminarea contractiilor clonice (repetitive) ale zonei pelvine si muschilor netezi ai clitorisului.

De asemenea, stim ca oxitocina este eliberata maxim la un minut dupa acele contractii minunate ale clitorisului … SI ca nivelurile de oxitocina pot fi crescute pur si simplu prin stimularea fizica a clitorisului, a vaginului, a colului uterin si a sanilor.

Opiniile perverse din vechime au avut dreptate: orgasmul, în toate formele sale, poate vindeca ceea ce te face rău. Nu sună orgasmul mai bine decât terapia de substituție hormonală riscantă? Nu există efecte secundare cum ar fi cancerul de sân, boala de inimă și accidentul vascular cerebral.

Orgasmul: cel mai bun tratament hormonal din toate timpurile!

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*