Cum se opun hormonii scăderii în greutate

Medicul american endocrinolog Sara Gottfried susţine că hormonii pot împiedica eforturile de scădere în greutate. În ciuda unor regimuri drastice, dezechilibrul hormonal va infuenţa orice regim alimentar şi eforturi de scădere în greutate. Medicul Sara Gottfried răspunde la întrebarea: „Ce se întâmplă în organism în privinţa scăderii sau creşterii în greutate când estrogenul şi progesteronul sunt în afara echilibrului? Hormonii pot influenţa aşadar major îngrăşarea sau slăbirea în greuate a organismului. Medicul din Statele Unite a ajuns la concluzia că există 4 cauze hormonale în cazul femeilor, care nu ne permit să slăbim sau să ne îngrăşăm.

Estrogenul îngraşă

Estrogenul este un hormon feminin care îi oferă femeii sâni și coapse. El este prezent și în organismul masculin, dar în proporții mult mai mici. Însă pentru ambele sexe există riscul excesului de estrogen. Plus la toate, estrogenul este produs în organism chiar și după menopauză, la femei.

Estrogenul, ca și alți hormoni, răspunde de reacția organismului la mâncare. Din cauza lui, femeilor, odată cu vârsta, le este mai greu să slăbească.

Pentru a micșora nivelul de estrogen din organism, eu recomand a se consuma câte jumătate de kilogram de legume pe zi. Fibrele din legume ajută la eliminarea estrogenului din organism. Astfel, veți limita și consumul de carne pe timp de zi, aliment care contribuie la creșterea nivelului de estrogen.

Insulina influenţează greutatea

În societatea actuală, o mare parte din populație suferă de diabet, boală care este însoțită și de obezitate. Atunci când organismul are prea multă grăsime, nivelul de insulină se dereglează, iar celulele nu mai reacționează la acest hormon. În rezultat, reglatorul de glucoză nu mai funcționează cum trebuie, iar zahărul în sânge oscilează în jos și în sus, astfel, acumulându-se grăsimea.

Pentru a rezolva această problemă eu recomand consumul a 2 lingurițe de oțet de mere împreună cu apă plată. Un studiu desfășurat în 2004 a demonstrat că 2 lingurițe de acest oțet consumat înainte de o masă plină de carbohidrați, reduce nivelul de glucoză în sânge la oamenii cu rezistență la insulină.

Pe lângă asta, e necesar să nu mâncați dulciuri în exces și să fiți atenți la metabolism, în caz că e dereglat, atunci cel mai probabil aveți probleme cu nivelul de insulină.

Excesul de corizol

Cortizolul este hormonul produs ca reacție la situațiile de stres, asta ce în timp mulți dintre noi sunt stresați permanent. În viziunea mea, cortizolul este cea mai importantă cauză a eșecului în slăbire.

Atât timp cât organismul este stresat, el va tinde să producă grăsime, mai ales în zona abdomenului. Unde mai pui că noi îl ajutăm cu dulciuri pentru a simți un pic de plăcere pe fonul stresului.

Prima mea recomandare în acest sens, este excluderea consumului de cafea. Încercați să renunțați pentru început timp de o săptămână la ea și veți vedea că veți dormi mai bine și veți fi mai calm. Ulterior, înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde, apoi cu ceaiul alb, iar după care, treceți la apă fierbinte cu lămâie. Cea din urmă va stimula și sistemul digestiv, precum va contribui și la eliminarea hormonilor toxici din organism.

Insuficiența de adiponectină

Adiponectina este un hormon care indică organismului necesitatea de a arde grăsimile. El este necesar pentru a regla nivelul de glucoză și procesul de scindare a acizilor grași.

În cazul unor persoane acesta este prezent într-o cantiate mică, lucru care este determinat genetic, astfel există tendința de a acumula grăsimile.

Acestor persoane eu le recomand să consume fistic, cât nu ar părea de incredibil, dar această alună este capabilă să mărească nivelul de adiponectină în organism.

Un ajutor la sporirea acestui hormon este și înfometarea. Cea mai potrivită e cea înainte de culcare, fiindcă va include și orele de somn. Astfel bărbații ar trebui să se înfometeze 16 ore, iar femeile 18 ore.

Când este potrivit să mergeţi la doctor

Când este potrivit să mergeţi la doctor pentru un test de sânge? Sau, orice alt tip de teste ce pot fi realizate pentru a determina nivelul hormonilor? Răspunsul este simplu: atunci când hormonii sunt în echilibru, nici prea sus şi nici prea jos, atunci o să vă simţiţi cel mai bine. Când hormonii sunt dezechilibraţi o să avţi o senzaţie pe măsură iar simptomele includ creşterea sau slăbirea în greutate.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*