Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO

105 Viewed Lady4u 0 respond

Asociaţia Wild Caraş-Severin a reuşit să surpindă într-o filmare o pisică sălbatică. Animalul este observat foarte rar, în mare parte deoarece sunt extrem de puţine exemplare.

Asociaţia a publicat imaginile rare pe pagina de Facebook. Deşi seamănă cu pisica de casă, cea sălbatică are un aspect tărcat şi dimensiunile corpului mai mari.

Pisica salbatică are o greutate de 4-8 kg, putând atinge 7-10 kg şi o lungime de 55-70 cm. Capul animalului este mai mare, mai greu, dar cu urechile mai scurte, dispuse orizontal. Coada măsoară 25-35 de centimetri lungime, iar picioarele felinei sunt scurte, cu labele late.

„Pata neagră situată posterior piciorului din spate ii este de asemenea caracteristică, fiind redusă doar lângă călcâi, spre deosebire de cea a pisicii de casă care urca până spre cotul piciorului. Blana poate avea culoarea unei pisici domesticite precum roşcata, cu dungi negre sau albastru-gri, dar poate varia de la galben deschis la maro cu dungi şi pete. Pe gât, abdomen şi unele zone ale pieptului blana este albă. Are părul lung de 2,5-4 cm, acesta putand fi moale şi gros”, scriu membrii asociaţiei Wild Caraş-Severin pe pagina lor de Facebook. 

Speranţa de viaţă a pisicii sălbatice este de 12-15 ani, iar zgomotele pe care le scoate sunt asemănătoare cu cele ale pisicii domestice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Citeste mai departe articolul pe: O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Cadavrele mumificate ale nobilimii incaşe au fost descoperite în cel mai mare mormânt din Peru – VIDEO

"Omul furnică" şi-a făcut debutul pe prima poziţie în clasamentul încasărilor în Statele Unite

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*