Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cadavrele mumificate ale nobilimii incaşe au fost descoperite în cel mai mare mormânt din Peru – VIDEO

107 Viewed Lady4u 0 respond

Corpul mumificat al unui nobil incaş ce are hainele încă intacte a fost descoperit într-unul dintre cele mai mari morminte din Peru.

Sit-ul vechi de 500 de ani conţine 24 de corpuri mumificate, fiind cel mai mare mormânt descoperit în regiunea Lambayeque din Peru. Cadavrele, dintre care patru ar fi aparţinut nobililor incaşi, au fost îngropate alături de ofrande precum obiecte din ceramică, grâne şi haine de calitate. 

Conform Mail Online, din cadrul capitalei străvechi Cusco, aceşti incaşi controlau vastul imperiu Tahuantinsuyo, ce se întindea din vest până în Argentina şi sudul Columbiei din prezent. Civilizaţia a condus regiunea mai bine de 200 de ani, înainte de a fi cucerită de invadatorii spanioli în secolul XVIII. 

[embedded content]

Cadavrele au fost descoperite în Huaca Las Abejas, într-o piramidă ce se întinde pe 221 de hectare din oraşul Tucume, în care se află 26 de piramide. Mormântul a fost descoperit la aproximativ un kilometru de piramida principală, Huaca Large, ce are o înălţime de 30 de metri. O echipă compusă din 89 de arheologi, condusă de Tucume Site Museum, a examinat mormântul incaş şi a ajuns la concluzia că civilizaţia străveche a ajuns în zonă în 1470. Faptul că membri ai nobilimii au fost îngropaţi în zonă sugerează că civilizaţa era bine stabilită în regiune. 

În prezent, specialiştii încearcă să determine sexul fiecărui individ.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Citeste mai departe articolul pe: Cadavrele mumificate ale nobilimii incaşe au fost descoperite în cel mai mare mormânt din Peru – VIDEO

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

O altă specie importantă de banane, pe cale de dispariţie

O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*