Musaca de cartofi cu carne tocata

O reteta de musaca de cartofi cu cartofi piure. Exista si retete de musaca de cartofi intregi dar in acest articol va ajutam sa preparati musacaua de cartofi cu carne dar cu cartofii facuti piure. Acest mod de preparare este un pic diferit. Stim: musacaua traditionala se face cu cartofi feliati (fie taiati dupa ce au fost curatati si fierti, fie taiati dupa ce au fost fierti in coaja si curatati dupa fierbere).
Musacaua de cartofi este o reteta importata in Romania din orientul Apropiat. A fost dezvoltata in bucataria otomana si, lafel ca alte preparate cum ar fi ciorba, a ajuns in bucataria romaneasca. Dealtfl foarte multe retete din bucataria romaneasca provin din bucataria otomana, retete aduse la noi in principal inperioada fanariota. Iata mai jos reteta pe care o propunem in acest articol pentru musacaua de cartofi (piure) cu carne.
Ingrediente musaca de cartofi cu carne tocata
500gr carne tocata (porc sau amestec porc/vita) o ceapa 1 ou 4,5 cartofi 1/2 pahar lapte 2 linguri margarina(unt) 1/2 lingura delicat de legume sare,piper,ulei, cascaval ras(optional).
Preparare musaca de cartofi cu carne tocata
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei incins pana prinde o culoare aurie. Adaugam carnea tocata; potrivim de sare si piper si o calim pana se albeste. Stingem focul si o dam de o parte. Cand s-a racit se bune oul batut si se amesteca bine.
Cartofii se taie bucatele (ca pentru piure) si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se ia spuma de deasupra si ii lasam sa fiarba pana observam ca incep sa se sfarame. Scurgem apa, punem delicatul, margarina(untul), laptele si se face piureul. Pregatim o tava de cuptor unsa cu putin unt si punem un strat de piure, carnea, eventual un strat de cascaval ras, restul de piure. Se pune la cuptor aproximativ o jumatate de ora la 220-230 grade pana se rumeneste putin pe deasupra.
Musacaua de cartofi cu carne se serveste cu salata sau ceva acritura.Va uram pofta buna si va mai asteptam pe Lady’s Blog!