Ardei umpluti cu sos de rosii

1892 Viewed Lady4u 0 respond
Ardei umpluti sos rosii

Reteta simpla de ardei umpluti. Prepararea ardeilor umpluti cu sos de rosii, reteta originala cu etapele de preparare. Aceasta reteta iese in evidenta prin sosul de rosii care confera un gust placut compozitiei finale, cu un sos ce da farmecul retetei in sine.

Ardeii nostri umpluti (inclusiv reteta din acest articol) isi au originea in bucataria levantina, de unde au umplut toata zona. Practic, toate bucatariile regiunii au in patrimoniul gastronomic aceasta reteta, cu nuantele specifice zonei. Turcii adauga un strop de lamaie sa taie din caldura verii, moldovenii – ai nostri si ai lor – pun o lingura de marar langa tocatura, ardelenii – invatati cu narav de la unguri ca si sarbii si bosniacii – ii dau cu boia dulce, pentru gust si culoare, in vreme ce grecii scapa o ramura de oregano – ca mai in orice – si o frunza de menta. Iata ins amai jos reteta pe care v-o propunem: ardei umpluti cu sos de rosii.

Ingrediente pentru ardei umpluti

6 ardei grasi mari, 3 cepe, un morcov, 2 linguri pasta de tomate, 50 g orez, 200 gr carne de vita tocata + 200 gr carne de porc tocata, marar si patrunjel verde, 200 ml ulei, 3 rosii, 1 lingura faina,  4 linguri smantana.

Preparare ardei umpluti

Curat, spal ardeii, lasati la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,  apoi orezul si pasta de tomate. Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.

Se umple ardeii apasand uor cu degetul pentru a integra omogen continutul.
Tai rosiile in jumatate, le scot miezul pe care il pastrez pentru sos, iar cu jumatatile de rosii acopar ardeii (se pune capac). Asez ardeii in vas, adaug apa, foi de dafin, crengute de cimbru, dau pe flacara la foc mic.

Pregatirea sosului:

Rosiile le dau pe sita, dau un clocot, adaug zeama in care au fiert ardeii, dizolv o lingura de faina, las sa fiarba pana se omogenizeaza, adaug smantana, las sa clocoteaca pana se leaga sosul, presar cu verdeata.

Ardeii se servesc dupa gust cu smantana si cu sos dupa gust. Se pot consuma cu ardei iute, cu paine sau cu mamaliguta, dupa gust.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
1/5 - 1
You need login to vote.
Musaca piure cartofi

Musaca de cartofi cu carne tocata

Tochitura porc vita

Reteta traditionala tochitura din porc si vita

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*