Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Metododă de creştere rapidă a părului

Metododă de creştere rapidă a părului descoperită în Japonia. O metodă de creştere rapidă a părului la „început de drum”, tratament posibil peste aproximativ 10 ani. Totul se întâmplă în Japonia unde cercetătorii au anunţat că au dezvoltat o metodă de cultură foarte rapidă a foliculilor capilari care ar putea duce, în final, la eliminarea calviţie. Metoda de creştere rapidă a părului aduce şi remedierea pierderilor de păr provocate de chimioterapie sau de anumite boli. Studiul japonezilor utilizează două tipuri de celule plasate în mici recipienţi de silicon pentru cultivarea unor „germeni de foliculi ai părului”, sursa micilor cavităţi unde apar şi se dezvoltă firele de păr.

Condusă de profesorul Junji Fukuda de la Universitatea naţională din Yokohama, echipa niponă a reuşit să cultive 5.000 de astfel de „germeni” în câteva zile. Această metodă este prezentată ca un mare pas înainte faţă de laborioasele tehnici existente, care reuşesc să creeze doar a 50-a parte din aceşti „germeni” o dată.

Metodă de creştere rapidă a părului: teste pe oameni

Testele pe oameni ar urma să nu înceapă mai devreme de cinci ani pentru această metododă de creştere rapidă a părului. Cercetătorii japonezi sunt convinşi însă că această tehnică ar putea fi utilizată pentru creşterea abundentă a părului, informează sciencedaily.com. Aceasta ar putea veni şi în ajutorul persoanelor care suferă de cancer şi care sunt tratate prin chimioterapie sau care suferă de boli care provoacă o cădere a părului, a declarat Fukuda, ale cărui concluzii au fost publicate în revista Biomaterials.

„Clinicile specializate folosesc de multe ori păr de pe ceafă pentru a-l planta în zonele frontale rămase fără păr. Problema este că acest lucru nu creşte volumul total al părului”, a explicat Fukuda.

Tratamentele medicamentoase existente pot încetini căderea părului, dar nu reuşesc să inverseze acest proces, a subliniat el. Un nou tratament care foloseşte această tehnică ar putea fi disponibil în 10 ani, a estimat profesorul.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*