Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anglia: ţigările electronice pe reţetă

Ţigările electronice ar trebui să fie eliberate pe reţetă medicală, potrivit Ageţiei Pentru Sănătate Publică a Angliei (PHE). Agenţia doreşte ca în următorii ani ţigările electronice să fie eliberate prin reţetă pentru că ajută populaţia să renunţe la fumat. Un studiu independent, cu noi informaţii, publicat de PHE, sugerează că cel puţin 20.000 de persoane s-au lăsat de fumat utilizând ţigarea electronică. Studiul a arătat de asemenea că ţigările electronice sunt cu 95% mai puţin dăunătoare decât fumatul clasic.

PHE mai doreşte, potrivit BBC, ca spitalele să fie autorizate să vândă ţigări electronice în zonele în care pacienţii pot fuma. Acest lucru ar fi posibil ori în rezervele pacienţilor, în zone private, pe timpul spitalizării. PHE încurajează de asemenea firmele să încurajeze înfiinţarea de zone în care să se poată fuma ţigări electronice. Precizând totodată că, în Marea Britanie, nu există în prezent niciun tip de ţigară electronică omologată. PHE solicită în acest sens simplificarea procedurilor pentru acordarea de licenţe pentru ţigările electronice.

Pericolul reprezentat de ţigările electronice

Acelaşi studiu relevă că, informaţiile furnizate de experţii independenţi în tutun, nu oferă date concrete sau chiar provoacă confuzii referitor la riscurile pe care le presupune ţigarea electronică.

Studiul realizat de PHE susţine că nu există probe care să stabilească că există evidenţe că ţigarea electronică îi va determină pe tineri să se apuce de fumat. În sprijinul acestei informaţii, studiul sugerează că mai puţin de 1% dintre tinerii care nu au fumat în viaţa lor utilizează ţigările electronice în mod frecvent. Ceea ce a avut un rol important în reducerea numărului tinerilor care s-au apucat din tinereţe de fumat. Pe scurt: tinerii care folosesc ţigarea electronică o preferă în locul ţigărilor clasice şi nu se mai apucă de fumat.

Acest studiu vine în susţinerea ţigărilor electronice atât ca alternativă mai „sănătoasă” decât ţigările clasice. Cât şi ca metodă de a descuraja tinerii să se apuce de fumat.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*