Ilie Pintea de la Radio Romania Actualitati premiat in Valea Jiului

Modest dar cu suflet mare, jurnalistul Ilie Pintea de la Radio Romania Actualitati a mai primit un premiu… Ilie Pintea, un om cu suflet si voce calda, de la Radio Romania Actualitati, cel mai important post de radio al Romaniei. Premiat, Ilie Pintea, de „Premiantii fara premii”, asa cum aduce aminte Antena 1.

Cu o voce inconfundabila, Ilie Pintea le aduce ascultatorilor vesti din Valea Jiului. Un jurnalist „care stie sa gaseasca frumosul in tot ceea ce este banal”. Ilie Pintea se regaseste de astazi pe „Blogul Doamnelor” in categoria „barbati de succes”. Pentru ca si el se bucura ca are alaturi o adevarata doamna: Codruta Olinescu.

Ilie Pintea si Codruta Olinescu (sora regretatei Malina Olinescu) formeaza un cuplu de multi ani, asa cum aduce aminte si Libertatea.ro. Codruta a fost ceruta in casatorie de Ilie pe plaja din Vama Veche. “Vreau ca macar una din fetele mele sa fie fericita. Malina ne priveste din cer, Codruta e aici. Asteptam cu nerabdare nunta”, a declarat mama Codrutei si Malinei Olinescu, pentru Libertatea.

Iata ce scrie ziarul Exclusiv despre Ilie Pintea…

Premii Ilie PinteaPe Ilie Pintea il cunoastem de radio, acolo ii auzim vocea cand prezinta judetul Hunedoara, evenimentele care au loc aici sau cand face reportaje despre atractiile hunedorene. A reusit sa fie selectat de Ministerul Apararii Nationale pentru a merge corespondent in teatrele de operatii unde se afla la datorie militari romani. S-a intors de acolo cu informatii, fotografii, material video – toate acestea fiind o parte din sufletul lui. Cu el o sa ne vedem sambata la urmatoarea editiei a campaniei „Premiantii fara premii”.

”Ne-am oprit asupra lui pentru ca eforturile prin care se straduieste sa promoveze judetul Hunedoara, zona Vaii Jiului si Romania deopotriva merita aprecierile noastre. Un jurnalist echilibrat, care a ales sa stea departe zona gri a acestei industrii pentru a putea sa informeze corect publicul care ii consuma materialele de presa. Profesionalismul lui l-a recomandat sa devina jurnalistul hunedorean care a fost acceptat de ministerul Apararii sa mearga in bazele militare din Afganistan, acolo unde militarii romani sunt la datorie alaturi de alte forte militare ale lumii. Recunoscut de conducerea Radio Romania, al carei corespondent este in Valea Jiului, judetul Hunedoara, Ilie Pintea face cinste aceste bresle, a jurnalistilor”, explica Dan Terteci, promotorul proiectului hunedorean ”Premiantii fara premiu”, ratiunea de a-i conferi un astfel de premiu jurnalistului Ilie Pintea.

Afghanistan – fotografiile corespondentilor de razboi ai RRA from Ilie Pintea on Vimeo.

„Am ezitat indelung cand mi-a spus Dan despre premiul acesta, si nu pentru ca nu apreciez campania, ci pentru ca, pur si simplu, nu cred ca am vreun merit care sa atraga atentia opiniei publice. Sunt jurnalist si atat, iar printre colegii nostri sunt multi altii care au mai multe de spus decat mine. Cred totusi ca distinctia asta e una meritata de Radio Romania, institutia la care am privilegiul sa lucrez: daca n-ar fi fost increderea si sustinerea colegilor mei din Radio, n-as fi ajuns niciodata inindepartatul Afganistan, ca sa va spun cum arata o zi din viata unui soldat intr-un teatru de operatii sau cat de mult inseamna o sticla de apa in praful unui sat afgan. E, din punctul meu de vedere, un premiu care nu-mi apartine mie, ci intregii familii de la Radio Romania – iar eu sunt mandru sa fac parte din ea”, a marturisit, la randul sau, Ilie Pintea cand a aflat ca a fost propus pentru acest premiu.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*