Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Armata Romaniei angajeaza 2725 de soldati

Armata Romaniei angajeaza in aceasta perioada soldati si gradati profesionisti. Au fost scoase la concurs in unitatile militare 2.725 de postrui de soldat/gradat profesionist. Persoanele interesate isi pot intocmi dosarul de candidat pana in data de  29.04.2016, la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din judetul/sectorul in care domiciliaza.

Armata iti ofera posibilitatea de a avea o cariera si un loc de munca stabil. Poti aplica la un post de soldat profesionist pana pe data de 29 aprilie 2016.

Conditii principale pentru a aplica la meseria de soldat:
– sa aiba varsta intre 18 ani, impliniti pana la data inceperii programului de instruire, si cel mult 50 de ani, impliniti pana la data incheierii primului contract de angajare;
– sa fie absolventi cel putin ai invatamantului general obligatoriu sau sa faca dovada absolvirii acestuia, pana la data inceperii programului de instruire;
– sa posede permis de conducere auto categoriile B si C – numai candidatii care opteaza pentru arma „auto”, iar pentru arma „geniu” doar pentru specialitatile militare care necesita conducerea tehnicii specifice auto;
– sa fie de acord sa renunte la gradul dobandit anterior si detinut ca rezervist, dupa angajarea in armata;
– sa detina diploma de absolvire a scolii sanitare postliceale – numai candidatii care opteaza pentru profesia de soldat si gradat profesionist in arma “aviatie”, specialitatea “insotitor de bord-paramedic”. Mai multe informatii despre anagajari de soldati in Armata Romaniei gasiti pe site-ul specializat in recrutari al Armatei Romaniei – >>> CLICK AICI.

Prin intrarea in vigoare, de la 1 mai 2016, a valorii de 1250 lei a salariului de baza minim brut garantat pe tara, solda de baza bruta minima in plata pentru SGP va creste cu douazeci de procente.

Aceste cresteri modeste ale salarizarii corpului SGP au fost de natura conjuncturala si nu sunt privite de M.Ap.N. ca o solutie. In actualele reguli de calcul al drepturilor salariale, nivelul de plata al militarilor aflati in zona de inceput a ierarhiei militare se mentine la un nivel scazut. Cresterea soldelor soldatilor gradati profesionisti a fost permanent in atentia ministerului, propunerile in ceea ce priveste aceasta categorie avand in vedere atat imbunatatirea nivelului social, dar si asigurarea unei cariere militare cat mai lungi.

De ce sa alegi ARMATA cand in fata ta se deschid atatea drumuri, atatea posibilitati?

Strabunicii, bunicii si tatii nostri au fost chemati la oaste… Asa erau vremurile si randuiala. Unii nu au avut de ales, iar altii au ales din pasiune, din dragoste de tara sau, pur si simplu, din convingerea ca acesta este drumul lor in viata, destinul lor.
Unii au facut din armata o cariera, o pasiune, un stil de viata. Altii si-au facut doar datoria de cetateni, de buni romani, insa de experienta traita in armata si-au amintit cu nostalgie toata viata.

Angajari in armata soldati

Probabil ca bunicii nostri stiau ca “armata te face barbat” sau ca “trebuie sa-ti faci datoria fata de tara”. Toate astea le-ai auzit sau le-ai citit si tu, de multe ori.
Dar azi, cand in fata ta se deschid atatea drumuri, atatea posibilitati, cand poti alege, de ce ai imbratisa cariera militara? Ei bine, din aceleasi motive si din multe altele in plus…
in primul rand, armata iti ofera ceea ce isi doreste orice tanar aflat in momentul crucial al alegerii drumului in viata: educatie gratuita, o buna pregatire profesionala, un loc de munca, posibilitatea de afirmare si de dezvoltare a carierei dupa reguli bine stabilite, un venit sigur, peste medie, la care se adauga masuri de protectie sociala.

In al doilea rand, a intra in armata romana nu inseamna doar a-ti defini personalitatea, a te maturiza, a te mentine sanatos si activ, dar si a lucra intr-un mediu dinamic, organizat si competitiv, posibilitatea de a calatori, de a vizita locuri noi, de a cunoaste oameni interesanti si de a lega prietenii durabile. Experienta de viata si profesionala pe care o poti obtine in armata cu greu poate fi acumulata intr-un alt domeniu.

Si, nu in ultimul rand, a face parte din Armata Romaniei inseamna a-ti face datoria fata de patrie, a fi un membru demn si respectat al comunitatii in care traiesti, a fi mandru ca faci parte dintr-un corp de profesionisti si a trai cu sentimentul ca ai realizat ceva in viata.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*