Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Greutatea ideala functie de varsta

Greutatea ideala in functie de varsta este stabilitia pe baza unor calcule stiintifice. Un tabel cu greutatea ideala in functie de varsta este prezent si in acest articol. Avem insa informatii despre calculele care se fac pentru stabilirea unor factori legati de greutatea potrivita functie de varsta si inaltime. Este foarte simplu astfel sa aflati care este rgeutatea ideala in functie de varsta.

O greutate normala te ajuta sa fii sanatoasa si sa te protejezi de boli. Vezi cate kilograme ar trebui sa ai, in functie de varsta.

Tabel greutate functie de varsta

Trebuie sa stii ca greutatea ideala depinde de la o persoana la alta. Daca te compare cu prietenii sau cu rudele, risti fie sa te multumesti sa ai cateva kilograme in plus, fie sa vrei sa slabesti exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com. In tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltime.
In general, exista anumite calcule care te pot ajuta sa stabilesti daca greutatea ta este OK.

Indicele de masa corporala

Unul dintre aceste calcule este indicele de masa corporala ( IMC )
IMC (indice de masa corporala) se calculeaza impartind greutatea subiectului la patratul inaltimii sale, exprimata de obicei ori in metri ori in

IMC=kilograme/metri patrati
Indice Masa Corporala
Poti sa-ti calculezi singur indexul de masa corporal folosind formula de mai sus si sa vezi daca te situezi in zona normala.
Ca regula general valabila, spre exemplu, daca vorbim despre 1.60-1,70m inaltime, femei, atunci greutate trebuie sa fie in jur de 50-55-60-65 kg ( cam cu 5-10 kg mai putin decat numarul centimetrilor de peste 1m), daca vorbim de 1.70-1.80m, barbati, atunci 70- 75-80-85kg pot fi valori optime. Totusi, mai detaliat puteti face calcul mai sus mentionat.

Greutatea ideala

Daca ai mai putine kilograme decat ar trebui, mergi la medic si vezi daca nu cumva ai o problema de sanatate. Dupa ce ai exclus aceasta posibilitate, poti incerca sa iti imbogatesti dieta cu nutrienti care te-ar putea ajuta sa te ingrasi.

Daca ai o greutate normala, inseamna ca ai si o sanatate buna. Pentru a ramane asa, este important sa ai o dieta echilibrata, bazata pe fructe si legume, si sa faci miscare 30 de minute in fiecare zi.

Daca ai kilograme in plus, trebuie sa iei unele masuri pentru a reveni la o greutate normala. Excesul de greutate creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, de accident vascular si de diabet. in acest caz, miscarea este foarte importanta si ar trebui sa a alimentatie sanatoasa, bazata pe multe fructe si legume.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*