Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Femeile cu multi copii imbatranesc mai greu

Un studiu pentru femeile cu mai multi copii. O analiza stiintifica ce demonstraza ca femeile cu mai multi copii imbatranesc mai tarziu. Incredibil, dar da: femeile cu multi copii imbatranesc mai greu.
Cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada au decis sa isi desfasoare studiul intr-o zona rurala din Guatemala, unde locuieste o populatie numita Kaqchikel Mayan. Au fost retinute 94 de femei pentru a participa la cercetare, care au fost supuse unor examinari clinice si alte analize in anul 2000 si 13 ani mai tarziu, in aceleasi conditii. Toate au avut copii in acest interval, in numar mai mult sau mai putin mare. Traiau in acelasi loc si isi concepusera copiii in mod natural, ceea ce excludea interventia unor factori exteriori care ar fi putut altera rezultatele, relateaza metronews.fr. Informatia este sustinuta si de site-ul de prestigiu Medical Daily.

S-ar putea crede ca, cu cat o femeie are mai multi copii, cu atat organismul ei este mai obosit, insa un studiu realizat de cercetatori canadieni demonstreaza contrariul: o familie numeroasa este un atu pentru o imbatranire intarziata. Studiul aparut in revista Plos One arata ca celulele corpului femeilor care au mai multi copii decat altele rezista mai bine timpului si imbatranesc mai tarziu decat media.

Imbatranire femei cu copiiComparand rezultatele obtinute la interval de 13 ani, cercetatorii au observat ca femeile cu multi copii aveau telomeri mai lungi decat celelalte. Telomerii se afla la extremitatea cromozomilor fiecarei fiinte umane si cuprind toate informatiile referitoare la ADN-ul fiecaruia.
Acestia au tendinta sa se scurteze odata cu varsta, inflamarea si stresul. Telomerii mai lungi sunt un semn de longevitate, dar si o dovada a unei bune sanatati generale.

Cercetatorii au explicat initial aceste rezultate prin efectul protector al estrogenului, hormonul sexual feminin, care ar putea juca un rol antioxidant asupra celulelor corpului uman, protejand astfel femeile cu multi copii si prin urmare supraexpuse la aceasta substanta. Echipa de medici avanseaza si un alt argument care ar explica lungimea telomerilor.

Femeile cu multi copii din acel sat din Guatemala sunt ajutate mult de ceilalti membri ai comunitatii, ceea ce le face sa isi pastreze energia si sa se mentina sanatoase. Cu alte cuvinte, ajutorul dat in cresterea copiilor ar putea fi cheia longevitatii mamelor, incheie metronews.fr.

Asadar femeile cu mai multi copii traiesc mai mult. Este o informatie importanta bazata pe un studiu. Lady’s Blog va ofera informatii interesante si sustinute de surse credibile.

1 Comment
  1. Reply
    Studio Galati noiembrie 17, 2016 at 1:13 pm

    Foarte interesant articolul ! Cu toate ca mi se pare cam greu de crezut….Probabil depinde si de alti factori,nu doar de numarul copiilor . 🙂

Adăugaţi comentariu

*