Dispozitive din silicon pentru fiert ouă

Vorbim în acest articol despre un set de 6 dispozitive din silicon pentru fiert ouă. Practic vorbim de ouă fierte fără a fi nevoie să le curăţăm de coajă, utilizând recipiente pentru fiert ouă din silicon. Aceste mici borcănaşe sunt cunoscute şi ca dispozitive din silicon pentru fiert ouă. Indiferent de cum numiţi aceste dispozitive pentru fiert ouă noi le vom face o prezentare pentru după ce am achiziţionat un set de şase bucăţi. Este important ca imediat după ce cumpăraţi recipientele din silicon pentru fiert ouă să le spălaţi foarte bine, eventual dacă aveţi o maşină de spălat vase să le puneţi într-un ciclu normal de spălare. Este încă un avantaj pentru aceste recipiente din silicon: pot fi spălate şi în maşina de spălat vase.

Se vorbeşte foarte mult despre „otrăvurile” provenite din produsele fierte în plastic. Este însă vorba despre silicon alimentar. Iar, pe de altă parte, tot ce cumpăram este în general ambalat în plastic. Tot sau aproape tot, de la late şi smântână până la orice produs vidat este în plastic. Iar plasticul este mai otrăvitor decât siliconul alimentar. În plus, ouăle fierte, omleta fiartă sunt mult mai prietenoase decât orice ou ochi prăjit.

Ouă ochiuri româneşti

Ouăle ochiuri româneşti sau ouăle posate fac parte din tradiţionala bucătărie românească. Dar cum ar fi să completăm aceste reţete tradiţionale cu ceva nou, ceva ce utilizează acelaşi procedeu de fierbere pentru ouăle poşate? Nimic mai simplu… Trebuie să gândiţi în viitor. Iar recipientele din silicon sunt o soluţie la îndemână. După cum observaţi nu facem reclamă pentru un recipient anume din silicon pentru fiert ouă.

Pur şi simplu vorbim despre ceea ce am testat, încercat. Iar ouăle ochiuri româneşti sau ouăle poşate sunt mult mai uşor de realizat cu aceste recipiente din silicon. Bun, nu o să fie sută la sută ouă poşate dar rezultatul este la fel de sănătos. Puteţi prepara un ou fier moale şi se apropie foarte mult de reţeta de ouă ochiuri româneşti.

În plus aceste dispozitive din silicon oferă o soluţie mult mai uşor abordabilă, mult mai la îndemână. Ou fierte fără a fi în coajă, utilizând aceste recipiente din silicon pentru gătit.

Timp fierbere dispozitive din silicon pentru fiert ouă

Este probabil cea mai importantă informaţie pentru folosirea acestor dispozitive din silicon pentru fiert ouă. Nu trebui însă să uitaţi încă două recomandări importante. În primul rând ouăle sau compoziţia cu ouă (omleta) pot fi puse direct în recipientul din silicon pentru fierbere. În acest caz va trebui să utilizaţi o linguriţă pentru a scoate conţinutul după fierbere. Dar noi vă recomandăm ca înainte de a pune oul sau compoziţia în recipientul din silicon să ungeţi pe interior recipientul din silicon cu puţin ulei de măsline.

Există şi spray-ul cu ulei din măsline pe care îl puteţi utiliza. În al doilea rând şi foarte important: după ce scoateţi recipientul din silicon în care aţi fiert să îl puneţi imediat într-un vas cu apă la temperatura camerei.

Nu este nevoie de apă rece este nevoie doar de un vas cu apă la temperatura camerei. Astfel se obţine răcirea în scopul desprinderii cu uşurinţă de învelişul din silicon.

Recipient silicon fiert ouă

Perioadă fierbere ouă în recipiente din silicon

  • Ouă fierte tari – dispozitivul din silicon se ţine în apa 13-16 minute.
  • Ouă fierte mediu – dispozitivul din silicon se ţine în apa 11- 13 minute.
  • Ouă fierte moi (cu gălbenuşul moale) – dispozitivul din silicon se ţine în apa 8- 10 minute.
  • Omletă fiartă cu alte ingrediente (şuncă, ceapă verde, brânză, caşcaval) – dispozitivul din silicon se ţine în apa 13-15 minute.
  • Omletă simplă (albă, din ou bătut) – dispozitivul din silicon se ţine în apa 12-14 minute.
  • Omletă din înlocuitor de ouă – dispozitivul din silicon se ţine în apa 13-15 minute.

Ouă poşate

Da, cu ajutorul acestor dispozitive din silicon puteţi obţine ouă posate. Diferenţa între ouăle poşate clasice şi ce se obţine cu aceste recipiente este că totul este mai simplu. Este o soluţie pentru un mic dejun care să impresioneze sau pentru aperitive unice ca aspect. Cu ajutorul acetor borcănaşe din silicon pentru fierul ouălelor veţi avea cu siguranţă satisfacţii. Nu facem vreo sugestie de unde să cumpăraţi aceste recipiente însă puteţi găsi pe AliExpress aşa ceva căutând cu „Egglettes Silicone Mold Kitchen” sau cu „Silicone Egglettes Egg Cooker”. Preţul este unul accesabili iar dacă veţi căuta în contul de Aliexpress un seller cu produsul ce include livrarea gratuită chiar o să vă bucuraţi. Totul se poate cumpăra deci cu un preţ foarte bun. Există şi vânzători în România pentru aceste recipiente din silicon pentru fiert ouă.

Dispozitive din silicon pentru fiert ouă

Cu ajutorul acestor recipiente din silicon pentru fiert ouă totul devine mult mai simplu. Iar din punctul de vedere al pregătirii, al procesului de gătire, aceste ouă sunt mult mai sănătoase pentru că nu sunt prăjite. Puteţi obline o omletă fără să prăjiţi oul bătut în ulei. Adăugaţi aspectul plăcut pe care îl obţineţi: un ou frumos, fără coajă, un ou fiert pus direct pe platou. Şi da, nu în ultimul rând, veţi avea un ou fiert fără coaja pe care ar trebui să o curăţaţi. Singurul inconvenient: nu puteţi fierbe aşa ouăle pentru Paşte. Dar satisfacţiile sunt garantate. Nu uitaţi să ungeţi pe interior recipientele din silicon cu ulei de măsline. Iar apoi, după fierbere, să scoateţi dispozitivele din silicon pentru fiert ouă şi să le puneţi într-un vas cu apă (nu apă rece ci la temperatura camerei).

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*