Diete pe baza semnului zodiacal

194 Viewed Lady4u 0 respond
Dieta astrologica regim

Continuam articolele despre dieta astrologica sau regimuri alimentare bazate pe semnul zodiacal. In termeni de astrologie, toate procesele din corpul uman sunt controlate de patru elemente: foc, apa, pamant sau aer. Semnele zodiacale pot determina nu doar o relatie romantica intre doua semne astrale, poate sa iti domine cariera, dar iti poate influenta si sanatatea prin regimul alimentar, prin dieta corespunzatoare fiecarui semn zodiacal. Pentru ca semnul zodiacal iti influenteaza personalitate, compatibilitatea cu altii. Ceea ce presupune si o influenta a regimului alimentar asupre persoanelor nascute sub un anumit semn zodiacal. Este o tendinta relativ noua in astrologie: aceea de a determina, de a afla alimentele favorabile si cele ce pot dauna unui anumit semn zodiacal. Daca sunteti pasionata de astrologie cu siguranta ca veti gasi sens si in aceasta noua ramura a acestei stiinte. Potrivit legii corespondentelor in natura, fiecarui semn zodiacal si fiecarei planete le corespund anumite parti ale organismului uman, in functie de capacitatea pe care o au de a influienta/vindeca afectiuni si delegrari de functionare. Si de aici si nevoia pentru anumite produse alimentare.

Semnele de foc: nu ardeti toate caloriile si evitati coondimentele.

2016 Capricornul femeieDieta Berbec:
Cei nascuti in zodia Berbec sunt plini de energie. Din acest motiv, ei au nevoie de o dieta bine echilibrata pentru a-si mentine tonusul si a-si pastra sanatatea. In general, cei din zodia berbec sufera de o carenta de potasiu, ceea ce le afecteaza echilibru nervos si asa greu incercat din cauza temperamentului lor impulsiv. Din aceasta cauza, Berbecii mananca tot ce le pica in mana. Dar, daca s-ar pune problema sa-si calculeze caloriile inainte de a se aseza la masa, ar fi un dezastru total. Nu numai ca ar renunta sa manance, dar s-ar indispunde profund. Fiind un semn de foc, Berbecul nu se da inlaturi de la a manca orice aliment consistent si extrem de energizant – inclusiv ciococlata – pe care o infuleca rapid, dar pe care il va arde in intregime. Cu trecerea anilor insa, atitudinea asta se poate sa-l coste pentru ca, in final, organismul va ceda la asaltul sustinut al caloriilor, iar kilogramele se vor aduna.
Berbecul trebuie sa manance orez brun, banane, juice-uri din fructe, masline, rosii, ceapa, conopida, salata verde, castraveti, spanac, ridichii, brocoli, fasole, linte, dovleac, nuci, smochine, caise uscate, usturoi si mustar.
Trebuie sa evite alimentele condimentate, sarea si alcoolul.

Femeia Leu 2016Dieta Leu:
Prin definitie, cei nascuti in zodia Leului se bucura de o energie si o vitalitate iesite din comun, motiv pentru care adeseori isi ignora propriile probleme de sanatate. Nevoia instinctiva de a fi perfect il determina sa ia asupra sa foarte multe raspunderi, nu neaparat necesare. Dar, pentru ca nu admite sa se dea dupa cum bat vanturile vietii, Leul are proble cu spatele si coloana vertebrala, iar din cauza consumului nervos excesiv – cu ochii, venele si abdomenul. In plus, consuma foarte mult magneziu, mineral care de cele mai multe ori ii lipseste. De aceea, Leul, carnivor prin excelenta, trebuie sa manance mai degraba migdale, caise, smochine, mere si multe radacinoase si legume ce eu nevoie de un consum de energie mai mare pentru a fi degerate, dar care sunt slab calorice si sa evite alimentele grase ori prajite, rantajul, sosurile, mancare condimentata si carnea rosie.
Din cauza tendintei de a consuma in special carne, Leul acumuleaza toxine pe care este bine sa le elimine la inceputul fiecarui sezon, consumand cat mai multe masline si ulei de masline, afine si macese, pentru efectul lor hipotensiv si depurativ, cat si condimente verzi si amare (mustar, cicoare si ceai de pelin), care ajuta digestia.
Leul are nevoie de grau germinat, orez, fructe citrice, mere, piersici, legume radacinoase (de ex. cartofi, morcovi, telina), spanac, borcoli, nuci, migdale, seminte de floarea soarelui si smochine.
Trebuie sa evite: mancarurile condimentate si produsele lactate.

Femeia Sagetator 2016Dieta Sagetator:
Sagatatorul guverneaza soldurile, coapsele, femurul, oasele, vertebrele si venele din abdomenul inferior, nervul sciatic si ficatul. Mineralul care ii lipseste, de regula, Sagetatorului este siliciul. El intareste, sistemul nervos si ajuta la schimburile celulare. Se gaseste in salate si fructe, ardei verde, smochine, capsune, pere, mere, cartofi, grau si galbenus. Cu toate astea Sagetatorilor le este recomandata o dieta bazata pe proteine, in care sa existe cantitati importante de pui si peste, legume proaspete si fructe. Nici nu se putea altfel avand in vedere ca Sagetatorul este semn de foc. Acest element controleaza functiile de ardere, digestie si absortie. Tocmai de aceea are adesea probleme cu celulita, motiv pentru care este indicat sa bea cat mai multa apa, sa ocoleasca dulciurile si sa manance in special legume coapte sau inabusite si peste sau cel mult pui la gratar.
Tot din pricina problemelor de absortie, Sagatatorul trebuie sa consume cat mai putine grasimi de preferat doar ulei de masline si alimente care contin zaharuri lente, adica hidrocarburi.
Sagetatorul are nevoie de cereale, grau incoltit, pere, mere, portocale, capsune, legume radacinoase, ceapa, masline, sfecla si usturoi.
Trebuie sa evite: mancarurile prea condimentate, zaharul rafinat si alcoolul.

Semnele de aer: va plac nucile 🙂

Previziuni femeia gemeni 2016Dieta Gemeni
Din cauza vietii active pe care o au, Gemenii manance mereu pe fuga, in special palcinte, hamburgeri, covrigi si pateuri de la coltul strazii. Nu e de mirare ca sufera de probleme digestive, motiv pentru care principala recomandare este sa se disciplineze si sa stea la masa macar zece minute. Apoi, sa renunte la alimentele si bauturile ce nu au nici o calitate nutritiva, dar care le taie pofta de mancare si sa le aleaga indeosebi pe cele cu un aport insemnat de vitamine. Fiindca sunt hiperactivi, epuizati nervos si insomniatici, pentru a se echilibra, Gemenii au nevoie de alimente consistente, respectiv cereale si radacinoase, fierte insa (cele crude mentin sau cresc excesul de energie), sezonate din plin cu ulei, nuci sau seminte si nu, in ultimul rand, fructe proaspete, in special amare, consumate ca atare sau sub forma de sucuri naturale concentrate.
Alimentatia gemenilor trebuie sa includa prune, portocale, grapefruit, juice de struguri, stafide, mere, conopida, telina, spanac, morcovi, mazare verde, rosii, iaurt vegan, migdale, nuci, ardei, usturoi si ghimbir.
Evitati: cafeaua, legumele radacinoase, mancarurile spumoase si zaharul rafinat.

2016 Balanta predictiiDieta Balanta:
Lacomia este unul dintre pacatele pe care Balanta se straduieste din raspunderi sa le ascunda, chiar daca nu reuseste de fiecare data, dat fiind succesul la care aspira, fiindca apreciaza in egala masura meniurile rafinate si pe cele comune. Dar, pentru ca din nastere are o sensibilitate la rinichi si intestine, Balantei ii este recomandat sa evite meniurile excitante si alcoolurile tari. Este mai mult decat de dorit sa nu ia totul atat de personal si, daca totusi o afecteaza, sa nu mai sustina ca totul e in regula atunci cand de fapt nu este. Nu de alta, Balantele sunt abonate sigure la crize de nefrita, colita renala si mai ales, biliara. In a doua parte a vietii, Balanta este predispusa la migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul ei alimentar trebuie sa se bazeze pe legumele si fructele care contin fosfat de sodiu, acesta raspunzand de echilibrul acidobazic al organismului. De aceea, Balantei ii este recomandat ca, in locul unei mese obisnuite, sa consume fructe sau amestec de fructe: capsune, mere, stafide, migdale, struguri. Poate sa alterneze fructele cu mese din legume, de preferinta crude sau doar usor inabusite: sparanghel sau broccoli, legume verzi si rosii, peste slab. Meniul zilei trebuie sa fie sarac in grasimi.
Balanta are nevoie de grau germinat, ovaz, mere, struguri, capsune, stafide, legume la abur, spanac, rosii, morcovi, mazare, porumb, branza nonlactata, iaurt vegan, nuci si migdale.
Trebuie evitate: alcoolul, bauturile carbogazoase, mancarurile spumoase si zaharul rafinat.

Varsator zodiac 2016Dieta Varsator:
Prin definitie, Varsatorul este sortit sa aiba probleme cu aparatul respirator, pulpele, fluierul piciorului si gleznele. La acestea se adauga dezechilibrele provocate de carenta de clorura de sodiu (sarea de bucatarie). Dar nu sarea folosita la prepararea bucatelor, ci aceea inclusa direct in structura naturala a alimentelor. Din acest motiv, Varsatorul nu ar trebui sa foloseasca sarea in alimentatie deloc sau foarte putin. Pe langa asta, Varsatorul sufera din pricina unei carente de oligoelemente – ceea ce se traduce prin crize de hipoglicemie care, odata cu varsta poate duce la diabet. Din aceste motive, din alimentatia Varsatorului nu trebuie sa lipseasca cruditatile, lactatele usoare, semintele, fructele proaspete si proteinele vegetale. Varsatorul ar trebui sa renunte la alimentele exicitante, zaharuri rafinate si la fainoase, chiar daca germenii de grau sunt o optiune valabila din cand in cand. Total interzise sunt grasimile de orice fel, alimentele prelucrate industrial, sosurile grase, rantasurile si bomboanele.
Varsatorul are nevoie de mere, portocale, pere, legume la aburi, varza, porumb, telina, rosii, brocoli, iaurt de soia, nuci, smochine, ardei, usturoi, ghimbir, protein bars.
Trebuie sa evite cafeaua si zaharul rafinat.

Semnele de apa: evitati uleiul.

horoscop Racul 2016Dieta Rac
Eternul copil al zodiacului, racul se gandeste la mancare exclusiv in functie de dispozitia si starea emotionala pe care le are. Tocmai din cauza sensibilitatii lui accentuate, atunci cand are o suferinta sau pur si simplu nu are chef, Racul risca sa cada in excese culinare de tip bulimic sau chiar anorexic. De aceea, pentru nativul din rac, ciocolata este mai degraba un refugiu decat un aliment, la care recurge cand simte ca lucrurile se intorc impotriva lui. Si o fac destul de des…Cu toate acestea, Racul se numara printre cei care sustin mereu ca nu au facut nimic ca sa slabeasca. Si asta, doar fiindca in perioadele, chiar si scurte, in care totul ii mergea bine si dupa plac, Racul traieste intens si arde multe calorii. Fiind semn de apa, este prin definitie, deosebit de sensibil si bolnavicios. Unul din motive e ca Racul sufera de o carenta de fluorura de calciu.
De aceea, este obligatoriu sa manance multe lactate, peste, varza alba si rosie, struguri si fructe cu continut ridicat de apa. In pofida apetitului lui ridicat pentru dulciuri, ar trebui, dat fiind ca sufera de o sensibilitate nativa la stomac si pancreas, sa nu se atinga de ele decat foarte rar si nu inainte sau dupa ce a mai mancat ceva.
Racul are nevoie in regimul sau alimentar de grau, grau incoltit, orez, ovaz, fructe, banane, legume la aburi, brocoli, varza, conopida, rosii, sfecla, dovleac, castraveti, alge marine, iaurt vegan, fasole si zahar natural.
Trebuie sa evite macarurule cu mult ulei, sarea, dulciurile si zaharul rafinat.

Zodie Scorpion 2016Dieta Scorpion
Campion la incapacitatea de a-si armoniza trairile emotionale, Scorpionul sufera din cauza prabusirii imunitatii lui pana la cote primejdioase, devenind foarte receptiv la tot felul de virusuri. El e afectat si de o carenta de calciu, motiv pentru care este predispus la imbolnavirea sistemului respirator, a organelor de reproducere, a intestinului subtire si gros. De aceea, Scorpionul, semn de apa, trebuie sa manance des alimente calde foarte putin sau deloc sarate, alimente oferite de apa, telina, ceaiuri, sucuri, produse bogate in fier, salata verde, alimente de culoare rosie sau neagra: sfecla, cirese, visine, mere, ridichi, capsune, rosii, zmeura, mure, gogosari, ardei capia, lamai, legume si fructe de toamna. Din pacate, Scorpionul, prefera chiar daca stie ca apoi nu va simti bine, alimentele grele cu arome puternice si carnea rosie. Ca sa-si pastreze energia, iar organismul sa aiba ragaz sa elimine toxinele, ar trebui sa alterneze alimentele umede – proaspete – cu cele uscate, avand grija sa manance alternativ: intr-o zi din primele, apoi celelalte.
In dieta sa Scorpionul are nevoie de fructe, banane, cirese amare, nuci de cocos, legume la aburi, salate verzi, praz, conopida, ceapa, ridichii, tomate, asparagus, castraveti, mazare, fasole, migdale.
Trebuie sa evite: mancarurile uleioase, mancaruruile spumoase, salata, dulciurile.

Horoscop pesti 2016Dieta Pesti
Patron astral al fluidelor limfatice, al psihicului si mucoaselor, zodia Pestilor isi pune amprenta temeinic inca din copilaria mica pe sensibilitatea celui nascut sub auspiciile ei. De aici, vulnerabilitatea crescuta fata de probleme psihice si digestive de mai tarziu. La asta se adauga problemele create de carenta mineralului caracteristic zodiei, fierul, care accentueaza vulnerabilitatea nativului, producandu-i anemie, scaderea tensiunii, inflamatii si aritmii cardiace. Din aceste motive, alimentatia Pestilor, semn eminamente de apa, este obligatoriu sa contina alimente puternic legate de pamant: radacinoase, pepeni, cartofi, a caror energie este in masura sa reechilibreze tendinta de desprindere de lumea terestra pe care o au Pestii. Alimentele trebuie sa fie gatite preferential la foc iute si neaparat calde, chiar spre fierbinte, in momentul in care sunt mancate. Pestilor le este recomandat sa renunte la sucuri si inghetate reci, iar apa si supele sa le consume cu inghitituri mici. Nu trebuie sa uite nici de ficat, oua, cereale integrale, fasole uscata, spanac, struguri, prune uscate (pentru aportul de fier si minerale pe care acestea le contin).
Regimul alimentar al Pestilor trebuie sa cuprinda grau, grau incoltit, cereale, orez, ovaz, fructe, mere, struguri, portocale, lamei, piersici, prune, legume la aburi, spanac, ceapa, alege marine, fasole si zahar natural.
Trebuie sa evite cafeaua, mancarurile uleiioase, asparagus, sarea, dulciurile, zaharul rafinat.

Semnele de pamant: tineti lucrurile la lumina!

Zodie femeia taurDieta Taur
Taur este un semn zodiacal al gurmandului prin definitie, odata cu trecerea timpului, Taurul este chinuit de tendinta de a se ingrasa. Nu de alta, dar ii plac absolut toate felurile de mancare: cele sarate, cele dulci, cele acre dar si cele amare. Apetitul lui este dublat de tendinta de a manca pe indelete, degustand parca fiecare bucata. Cu toate astea, Taurul este vulnerabil la orice forma de raceala, mai ales cand este obosit si stresat. Mineralul ce guverneaza zodia si pe care, de regula, il pierde foarte usor este sulfatul de sodiu. Pentru a-si reface rezervele, Taurul trebuie sa manance cu predilectie ficat, rinichi, spanac, castravete, ceapa, dovleac, sparanghel, conopida. Fiind o zodie de pamant, are tendinta de a dezvolta boli legate de sistemul glandular si obezitate.
Tocmai de aceea sunt recomandate alimentele care ajuta la drenarea toxinelor, cum sunt varza, prazul, ananasul. Nu trebuie sa ocoleasca nici mirodeniile cu acelasi rol, precum coriandrul, patrunjelul, ghimbirul si nici ceaiurile din plante. In schimb, este recomandat sa ocoleasca si chiar sa renunte la grasimi, dulciuri si alcool. Pentru ca au o sensibilitate crescuta la nivelul gatului, este bine sa bea des ceaiuri de salvie, tei si lamaie.
Taurul trebuie s aincluda in regimul sau alimentar castravetii, asparagusul, sfecla, conopida, afinele, spanacul ceapa, ridichile, dovleacul, nucile, fasolea, hreanul.
Trebuie sa evite: mancarurule grase si grele, excesul de carbohidrati.

Horoscopul Femeii fecioara 2016Dieta Fecioara
Rationala, cerebrala si mai degraba introvertita, Fecioara isi duce viata facand lucruri ce o depasesc cu mult. Si, pentru ca face prea multe tot timpul si nu stie sa se relaxeze, cade in pacatul dorintei de a tine totul sub control. Asa ajunge sa se extenueze, sa sufere de tulburari neurovegetative dese si afectiuni abdominale. In plus, Fecioara are o carenta de potasiu care, netratata, duce cu timpul la probleme cu pielea si sistemul nervos. Ca sa contracteze toate aceste neajunsusi, trebuie sa manance prepoderent orez si cereale si abia apoi seminte si alimente usor de digerat: Fructe, salate, varza numai murata, ciuperci, legume si carne numai alba. Fiind un semn de pamant, Fecioara are o anumita inclinatie spre rutina, repetitivitate, ceea ce ii usureaza viata cand isi propune sa tina un anumit regim alimentar sau de slabire. Atunci cand o face insa, trebuie obligatoriu sa se supravegheze si sa nu slabeasca mai mult de un kilogram pe luna, ca sa nu-si dea organismul peste cap, si mai ales, sistemul nervos, si asa greu incercat.
Fecioara trebuie sa cuprinda in dieta sa graul germinat si alte cereale, orz, fructe, salate, juice-uri de fructe, juice de lamaie, banane, portocale, legumele, varza, supele, ceaiurile si migdaelele.
Trebuie sa evitemancarurule bogate si grele, ciocolata.

Femeia Capricorn in 2016Dieta Capricorn
Astrologia medicala ii atribuie Capricornului probleme de sanatate legate de oase, incheieturi, piele si genunchi. Si, de parca nu ar fi fost suficient, Capricornii sufera, de regula si de o carenta de calciu. Pentru remedierea acestei probleme, sunt recomandate in special cure marine si bai de soare! Si nu neaparat un regim alimentar axat pe aportul de calciu. Fiind un semn de pamant, Capricornul este predispus la digestie greoaie si metabolism lent, lipsa de dinamism, inertie si cresterea in greutate. Din cauza asta, are tendinta sa manance fie prea mult, fie prea putin, dar foarte consistent. Rezultatul e ca ia in greutate si se deprima. La asta, se adauga obsesia ca trebuie sa ocoleasca proteinele si trebuie sa manance preferential legume si fructe, ceea ce risca adesea sa se termine tot printr-un dezechilibru.
Solutia este, desigur, sa renunte la execese si sa adauge proteinele in meniu, chiar daca o fac periodic, sub forma de cure de proteine de toate felurile, si animale si vegetale. In rest, este bine sa manance radacinoase, lactate si varza (pentru calciu), cartofi, nuci si alimente de culoare neagra: masline, ridichi, mure, vinete.
Regimul alimentar al Capricornului ar trebui sa cuprinda orez, salate de cruditati, juice-uri de fructe, portocale, lamai, legume cu condimente, varza, porumb, cartofi, supe, ceaiuri, alune, seminte de in.
Trebuie sa evite mancarurile bogate si grele, mancarurile prea condimentate si ciocolata.

Dietele pe baza semnului zodiacal pot fi adaptate la regumurile normale imbinand produsele de baza din regimul alimentar pe baza horoscopului cu produsele din regimurile obisnuite.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
dieta cu fructe

Slabesti sanatos 13 kg in 15 zile

reteta cu dovleac

Slabeste 8 kg mancand dovleac

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*