Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Despre ingrijirea Chow-Chow

2505 Viewed Lady4u 1 respond
Romania Chow-Chow

Chow-Chow – o rasa de caini despre care se crede ca este greu de inteles, de crescut si de evaluat. Chow-chow este o rasa dificila conform tuturor informatiilor din punctul de vedere al ingrijirii si comportamentului. De aceea, inainte de a alege un Chow este bine sa va ganditi bine inainte. Chow-Chow este insa un caine care arata magnific, singurul caine cu limba albastra sau albastru inchis, cu un aspect de urs sau de leu. Se ataseaza enorm de stapani pe care ii apara cu pretul vietii. Este printre putinele rase de caini care poate fi recunoascuta cu usurinta oriunde pe planeta. Este un caine cu personalitate la care conteaza enorm cum a fost educat si crescut inca din primele luni ale vietii. Crescut cu atentie pentru socializare, Chow-Chow isi va diminua instinctele de vanator si de paznic, va fi foarte sociabil cu persoanele si cu copii, cu cainii din jur. La maturitate insa, toate trasaturile genetice se vor activa si poate deveni un caine care nu va accepta usor persoanele din jur cu exceptia stapanului.

O combinatie intre leu si urs, un caine cu personalitate. La inceputurile acestei rase, Chow-Chow a fost tratat ca un animal si a fost expus la gradina zoologica.
Chow-Chow  necestia o ingrijire permanenta pentru ca are o blana dificila si un caracter deosebit. Este foarte important: desi nu-ai va arata dragostea si afectiunea la maturitate fata de stapan este un caine care nu va precupeti nimic pentru a-si proteja stapanii si proprietatea acestora. Chow-Chow este genetic un caine de paza si de vanatoare, un caine extrem de util care in vechime a fost utilizat inclusiv la tractarea de sanii.

Chow-Chow trebuie tesalat cel putin de doua ori pe saptamana, trebuie ingrijit cu vitamine pentru sanatatea oaselor (picioarelor) si nu trebuie sufocat cu dragostrea stapanului. Este foarte important cum il educati de mic pentru a avea un comportament sociabil cand va creste si va ajunge la maturitate.

Chow ingrijireISTORIA RASEI
Una dintre cele mai vechi si cu siguranta una dintre cele mai impresionante rase de caini, Chow-Chow-ul este o fiinta care provoaca admiratie si teama prin aspectul sau exterior asemanator leului si prin comportamentul princiar. Aratand pe jumatate a leu si pe jumatate a urs, adevarata origine a Chow-ului este necunoscuta si se pierde in trecutul Chinei antice. Chow-ul asa cum este cunoscut astazi se poate recunoaste cu usurinta pe obiectele de ceramica si sculpturile dinastiei Han (206 i. Hr. – 22 d. Hr.); alte artefacte demonstreaza faptul ca este o rasa chiar cu mult mai veche, care a venit dinspre Cercul Polar migrand spre Mongolia, Siberia si China.

Unii cercetatori sustin ca Chow-ul este stramosul raselor Samoyed, Norwegian Elkhound, Pomeranian si Keeshond. Mai recent, in timpul dinastiei T’ang (secolul VII d. Hr.) se spune ca un imparat chinez avea 2.500 de „caini Chow” si ii pastra pentru a-i insoti pe cei 10.000 de vanatori! Admirat atat de catre imparatii chinezi cat si de regii occidentali, crescuti de taranii chinezi pentru mancare si imbracaminte, favorit al unui presedinte american si al mai multor oameni de cultura si cercetatori stiintifici, Chow-Chow-ul a avut o istorie lunga si dramatica.

Niku Drumul TabereiO teorie credibila afirma ca Chow-Chow-ul provine dintr-o canida nord-asiatica avand bot scurt si stop pronuntat, numita Simicyon. Se pare ca acest Simicyon descinde, la randul sau, din Hemicyon, un animal cu caracteristici intermediare intre canide si urside, care este cel mai probabil si stramosul ursilor asiatici, inclusiv Panda. Poate ca acest Hemicyon este veriga de legatura intre micii ursi din Asia si unele rase actuale, in primul rand Chow-Chow si Shar Pei.
Ramane un mister si astazi modul in care Chow-ul si-a capatat limba violeta. O legenda veche propune o teorie: la facerea lumii, cand Dumnezeu picta cerul in albastru, a stropit pe jos cu cateva picaturi de vopsea. Cainele Chow il urma si la un moment dat a lins vopseaua – din acea zi, Chow-Chow-ul a avut limba albastra!

Cititi continuarea articolului in pagina urmatoare >>>

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
Filed in
reteta acasa antipurici

Cum produceti o pudra eficienta anti-purici pentru animalut

Related posts
One Response to “Despre ingrijirea Chow-Chow”
  1. Cristina
    # noiembrie 1, 2016 at 3:48 pm

    O astfel de rasa este foarte dificil de crescut si intretinut, iar cand iti asumi un astfel de catel e bine intotdeauna sa stii in ce te bagi 🙂 Frumos scris articolul!

Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*