Clatite pufoase: reteta rapida

186 Viewed Lady4u 0 respond
Clatite rapide reteta

Reteta de clatite este una simpla.  Puteti face reteta de clatite foarte usor. Fie ca este vorba de clatite romanesti sau de clatite americane: compozitia este baza. Reteta de clatite pleaca de la compozitia de clatite si continua cu utilizarea acestei compozitii. Pentru a fi pufoase, pentru a se “desfasura” elegant in tigaie, compozitia clatitelor are nevoie fie de apa minerala (cu bule, apa carbogazoasa) sau de sifon. Apa minerala trebuie “strecurata” in compozitie pentru a conferi “pufosenia” si statutul special al clatitelor. Apa minerala este chiar mai importanta decat laptele in compozita clatitelor. Se poate si fara dar… o sa va iasa clatite americane fara acesasta contributie de apa cu bule, apa minerala. Functie de cantitatea de clatite pe care o doriti reteta – respectiv ingredientele propuse mai jos – poate fi muiltiplicata. Sifonul (apa minerala) reprezinta secretul clatitelor pufoase…

Reteta clatite pufoase ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 200 ml apa minerala (sau sifon)
  • 200 ml lapte
  • 1/2 pliculet vanilie (optional)
  • 100 ml ulei pentru copt

Mod de preparare clatite pufoase:

1. Batem usor oul. (nu-l stresati cu batai securiste 🙂

2. Adaugam faina si putin cate putin apa minerala si laptele. Mixam bine ca sa nu ramana cocoloase. Trebuie sa rezulte o compozitie care va curge din lingura, daca este prea groasa adaugati apa minerala, daca e prea subtire adaugati faina.

3. Cel mai important lucru in prepararea clatitelor este tigaia, e destul de greu sa gasesti o tigaie buna care sa nu lipeasca si in care sa faci clatita perfecta. Incingem tigaia si ungem cu ulei pe toata suprafata.

4. turnam compozitia cu ajutorul unui polonic in tigaie. Clatita nu trebuie sa fie foarte groasa fiindca va ramane cruda la mijloc, dar nici foarte subtire pentru ca s-ar putea rupe. Eu pun un polonic plin la o tigaie, va sfatuiesc si pe voi sa tineti cont si respectati de fiecare data cantitatea si veti avea clatite perfecte si uniforme.

5.Imediat ce ati pus aluatul in tigaie rasuciti tigaia astfel incat sa se imprastie uniform pe toata suprafata acesteia.

Coacem cam cate jumatate de minut pe fiecare parte. Aruncam clatita in sus sau o intoarcem pur si simplu cu furculita.
Rasturnati clatita pe un platou si lasati sa se raceasca.

6. Pe masura ce puneti pe platou fiecare (noua) clatita presarati pe ea compozitia (dulceata, creme de clatite, crema de ciocolata sau nutela, ciocolata topita, creme de nuga etc.) si rulati… In doi se face mai bine acest proces: o persoana face clatitele, o a aodua se ocupa de rularea si umplerea lor cu crama de nutela sau dulceata.

Clatitele rapide se pot rula sau impaturi in patru functie de dorinta. Caltitele rap[ide se fac insa prin rulare :).
Pentru a “impresiona” puteti face clatite “impaturite in patru” peste care puteti turna diferite dulceturi sau glazuri. Clatitele rapide se fac cu un efort minim si cu multa dragoste. Foamea joaca si ea un rol hotarator, la fel si pofta de clatite pufoase

Clatita este un desert usor, placut si rapid de preparat. O reteta placuta si de regretatul Pastorel Teodoreanu. Clatita europeana, clatita romanesca se prepara rapid si usor si nu “cade greu” la stomac. Reteta rapida de clatita pufoasa este prietena oricarui bucatar amator.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Prajitura de zahar ars

Crema de zahar ars

Nutella reteta acasa

Nutella preparata acasa

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*