Ciorba de peste reteta pescareasca

O reteta originala de ciorba de peste pe care o prezentam pe Blogul Doamnelor. Aceasta reteta de ciorba se face cu peste mic, de diferite specii, pentru a conferi un gust deosebit, la care se adauga si peste de talie mare. Amestecul de albisoara, rosioara, caracuda, obleti, alaturi de morun, nisetru sau crap sta la baza succesului acestei retete de ciorba de peste. Pe langa speciile recomandate in acesta reteta puteti adauga si stiuca, platica sau ce specii de peste aveti la indemana din baltile romanesti sau din Dunare pentru a obtine o ciorba de peste pescareasca.

Ciorbele sunt preparate la fel ca borsurile, dar nu sunt acrite cu bors de tarate, ci cu zeama de lamaie, zeama de varza acra, sare de lamaie sau otet. Ciorbele sunt hranitoare dar inferioare borsului acrit cu bors de tarate. Iata mai jos reteta de ciorba de peste asa cum o fac si lipovenii in Delta Dunarii.

Ingrediente necesare pentru ciorba de peste:

1 kg de peste mic, 2 cepe, 1 praz, 3 catei de usturoi, ½ kg rosii, 1 pahar vin alb, sare, piper, patrunjel verde tocat, crutoane, 1 kg morun (nisetru si/sau crap), 2 l apa, zeama de lamaie.

Mod de preparare ciorba de peste

Pestele mic- albisoara, rosioara, caracuda, obleti – se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu legumele curatate, spalate si taiate marunt si cu vinul. Cand pestele este fiert, se scoate din apa si se pun bucati de peste mare – morun, nisetru, sau crap. Se fierbe in continuare pana ce pestele este fiert. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie sau de varza, bors sau otet. Ciorba se serveste cu crutoane, iar pestele mare se serveste separat.

Daca v-a placut reteta si ciorba de peste a fost gustoasa va asteptam sa comentati acest articol sau sa reveniti pe Blogul Lady’s pentru noi retete culinare.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*