Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cât de mult te ajută exercițiile cardio să slăbești, de fapt

83 Viewed Cris 0 respond

Dacă ai încercat măcar o dată în viață să slăbești, cu siguranță ai auzit acest sfat: „Fă exerciții cardio”. Știi tu, ne referim la alergat, urcat scări și orice fel de exercițiu energic care îți face inima să o ia razna. Totuși, cât de mult te ajută exercițiile cardio să slăbești, de fapt? Ne spun experții.

În apropiere de venirea verii, cu toate spunem că ne apucăm de mers la sală, din dorința de a obține acel perfect beach body. Ne urcăm pe banda de alergat și nu ne mai dăm jos de pe ea până nu simțim că ne ia cu leșin. Experții spun că asta nu ne va ajuta să slăbim atât de mult pe cât credem.

Exercițiile cardio și slăbitul

Jilian Michaels, expert în sănătate și sport și creator al aplicației My Fitness by Jillian Michaels app spune că exercițiile cardio nu sunt atât de eficiente pe cât ne imaginam. „Cardio este una dintre cele mai puțin eficiente modalități de fitness pentru slăbit”, a explicat el, potrivit In Style. De ce? Pentru că singurul mod de a slăbi este să arzi mai multe calorii decât mănânci.

Ce funcționează?

Specialiștii spun că cea mai eficientă metodă de slăbit sunt exercițiile cu greutăți. „Antrenamentele de rezistență te vor ajuta să faci mușci, ceea ce îți va accelera metabolismul și te va ajuta să arzi mai multe calorii”, a explicat Betina Gozo, Nike Master Trainer. Cu alte cuvinte, dacă vrei să slăbești, trebuie să îți antrenezi mușchii.

În plus, în loc să faci exerciții cardio, cel mai bun lucru pentru slăbit este un circuit cu exerciții de rezistență. Mizează pe mișcări precum genuflexiuni, flotări, fandări. „Când mai multe articulații sunt implicate într-o mișcare, mai mulți mușchi trebuie să fie folosiți pentru a o executa”, explică Jennifer Novak, specialist în exerciții de consolidare a mușchilor. Asta înseamnă că vei arde mai multe calorii în timpul exercițiilor.

Cu toate acestea, Michaels ne amintește de un vechi proverb: pătrățelele se fac în bucătărie. „Toate aceste exerciții sunt irelevante dacă nu ești atentă la ce mănânci”, a explicat antrenorul.

Sunt exercițiile cardio inutile?

Doar pentru că nu te ajută cine știe ce la slăbit, nu înseamnă că aceste exerciții sunt inutile. Ele sunt recomandate pentru sănătatea inimii, așa că data viitoare când mergi la sală, nu ignora complet banda sau bicicleta medicinală.

Foto: Hepta

Citeste mai departe articolul pe: Cât de mult te ajută exercițiile cardio să slăbești, de fapt

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

5 lucruri surprinzătoare care se întâmplă în mintea ta atunci când mergi la shopping

Selena Gomez și-a schimbat din nou look-ul, la scurt timp după logodna lui Justin Bieber

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*