Cartofi cu sos de gogosari

O reteta gustoasa cu ingrediente 100% vegetale. Cartofii cu sos de gogosari – o reteta de post dar si pentru cei care prefera un meniu bazat pe legume. O portie pentru 4-6 persoane de cartofi cu gogosari (se poate si cu ardei mai mari). Totul cu ajutorul bulionului sau pastei de tomate. Gogosarii, rosiile si ceapa dau gust si savoare acestei retete de cartofi cu sos de gogosari.

Reteta de cartofi cu sos de gogosari este una de dificultate medie. O reteta pe care o recomandam indeosebi pentru perioada de post alaturi de celelalte retete din acesta categorie pe care le regasiti pe Blogul Doamnelor – Lady’s Blog.  Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociati cu un sos de gogosari, acestia constituie o mancare gustoasa, dar si sanatoasa.

Ingrediente pentru cartofi cu sos de gogosari

1kg de cartofi,  4-5 gogosari, 5 linguri de bulion sau pasta de tomate, 3 linguri de otet, 2 linguri de apa, 3 linguri ulei, 2-3 linguri de zahar, sare dupa gust,  piper (dupa gust), mustar boabe (dupa gust), un catel de usturoi (optional), boia dulce sau iute (optional), o frunza – doua de dafin (optional).

Mod de preparare cartofi cu sos de gogosari

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu putina sare. Separat punem sa fiarba toate celelalte ingrediente cu exceptia gogosarilor. Gogosarii se spala se curata si se taie fideluta. Dupa ce a dat cateva clocote sosul se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de apa si se aseaza pe farfurie, punand deasupra sosul de gogosari. Sosul se poate asocia si cu piureul de cartofi.

Cartofi cu sos gogosari

O reteta de post sau pentru cei care prefera praparatele gatite cu legume pe Lady’s Blog – Blogul Doamnelor. Reteta de cartofi cu sos de gogosari este un preparat de dificultate redusa spre mediu.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*