Cartofi cu carne

Reţeta pentru cartofi cu carne. Cartofi cu carne preparaţi conform cărţii de bucate semnată de Sanda Marin. Pentru popoarele slave această mâncare de cartofi cu carne este foarte populară. Adevărul este că reţeta pentru cartofi cu carne este specifică Balcanilor. O mâncare uşor de realizat şi foarte săţioasă. Ingredientele pentru mancarea de cartofi cu carne sunt uşor de procurat. Reţeta de cartofi cu carne se poate realiza atât cu carne de vită cât şi cu carne de porc.

Ingrediente reţetă cartofi cu carne

600 g carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingură untură, 2 cepe mijlocii, verdeaţă, 4 roşii sau 1 lingură de bulion, sare.

Preparare cartofi cu carne

Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc bucăţile în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Când ceapa începe să se îngălbenească, se pune sare şi puţină apă caldă. Se lasă să fiarbă o oră, turnând din când în când puţină apă caldă. Se curăţă cartofii şi se taie în lung. Pentru a nu se sfărâma, cartofii trebuie frecaţi cu puţină sare înainte de a fi puşi în cratiţa cu carne. Se mai adaugă în mâncare mărar sau pătrunjel tocat fin şi puţin bulion de roşii sau boia de ardei, pentru culoare.

Când cartofii sunt aproape gata, se pune cratiţa pentru o jumătate de oră la cuptor. Cartofii nu se amestecă cu lingura ca să nu se sfărâme, ci se clatină numai din când în când cratiţa, pentru a nu se prinde de fund. Mâncarea nu trebuie să fie prea scăzută.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*