Beneficiile spanacului pentru sanatate

275 Viewed Lady4u 0 respond
Proprietati spanac

Frunzele de spanac nu arata doar bine dar au si efecte terapeutice. Cercetari recente arata ca frunzele de spanac care sunt verzi si arata foarte bine au si o mare concentratie de vitamina C (spre deosebire de frunzele de spanac care au culori pale sau sunt mai vestejite). Explicatia data de cercetatori este ca vitamina C ajuta la prezervarea polinutrientilor din spanac ceea ce are ca rezultat aspectul verde si natural al frunzelor de spanac.
O noua categorie de nutrienti care sunt benefici pentru sustinerea sanatatii, nutrienti descoperiti in spanac sunt glycoglycerolipidele. Glycoglycerolipidele sunt in principal molecule care se regasesc in organele sensibile de lumina ale plantelor. Acestea sunt indispensabile procesului de fotosinteza. In orice caz, recentele studii de laborator au aratat ca glycoglycerolipidele din spanac ajuta la protectia tractului digestiv – in special protejarea de inflamari nedorite. Alte studii legate de relatia dintre riscul de cancer la prostata si consumul de legume – inclusiv pe spanac, brocoli, conopida, varza, varsa de Bruxelles, mustar etc. – au aratat ca doar spanacul are o protectie semnificativa impotriva unui cancer de prostata agresiv. Autorii studiului nu au dat foarte multe informatii despre substantele specifice ale spanacului care au contributie la reducerea riscului de cancer la prostata. Insa este clar ca in spanac exista un caroten cu un important efect anti-cancer – numit epoxyxanthophyl. Acesta se regaseste din plin in spanac si are un rol important anti-cancerigen cu toate ca nu se compara cu alti caroteni cum ar fi beta-carotenul sau luteina.

Despre spanacSpanacul salvator
Trei sute de grame de spanac va pot salva viata. Acesta este pragul de la care frunzele gustoase si verzi se transforma din aliment in medicament, declansand in organism procese intense de vindecare. Hrana preferata a lui Popeye Marinarul face, si astazi, furori.
Istoria spanacului ca hrana si remediu incepe in urma cu 3000 de ani, in stravechea Persie, unde a fost cultivat pentru prima oara. De la persi, spanacul a fost preluat de chinezi si indieni, care l-au transformat in feluri de mancare extrem de rafinate, “exportandu-le” mai apoi in lumea araba, de unde au ajuns in bucataria occidentala, odata cu invazia mau­rilor in Spania.
Statutul de medicament, spanacul il capata in Eu­ropa doar la inceputul secolului XX, cand cercetatorii au descoperit bogatia de magneziu, potasiu si vita­mine din frunzele sale. Adevarata celebritate, spanacul o capata insa incepand cu anii 20, cand apare seria de desene animate americane cu Popeye, sim­paticul ma­ri­nar, nedespartit de conservele cu spanac care ii dau putere. Studii recente, fa­cute la o universitate suedeza, au confirmat efectele pozitive ale spanacului asupra rezis­tentei fizice si a fortei musculare, mitul lui Popeye avand, deci, un sambure de adevar.

Consumul de spanac

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Morcov tratament cancer

Sucul de morcovi: beneficii pentru sanatate

Fructe de catina

Beneficiile catinei pentru sanatate

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*