Beneficiile fasolei verzi pentru sanatate

1700 Viewed Lady4u 0 respond
Informatii fasole verde

Datorita culorii verzi accentuate nu ne gandim ca fasolea verde ne poate ajuta cu o cantitate importanta de caroteni. Nu ne-am gandi ca fasolea verde are beneficii pentru sanatate in principal datorita carotenilor epntru ca ea este… foarte verde. Studii recente citate de whfoods.com confirma prezenta luteinei, beta-carotenului, violaxanthinei si neoxanthinei in fasolea verde. In anumite cazuri, prezenta carotenilor in fasolea verde este comparabila cu prezenta similara in legume bogate in caroteni cum ar fi spre exemplu morcovii sau rosiile. Singurul motiv pentru care nu puteti remarca – din cauza culorii – prezenta acestor caroteni in fasolea verde este concentratia mare de clorofila si culoare verde spectaculoasa pe care clorofila o confera.

Important este ca va puteti bucura de fasolea verde ca sustinere pentru sistemul de sanatate oferind totodata organismului un aliment satios. daca suntei in imposibilitatea de a face rost de fasole verde proaspata, puteti consuma – cu o valoare de nutrienti similara – fasole verde congelata sau conservata. Dar fasolea verde proaspata este cea mai buna! Suntem insa de acord ca uneori este dificil sa o procuram.

Cand este congelata prima data si apoi gatita retentia de anumite vitamine B in fasolea verde (cum ar fi spre exemplu vitaminele B6 sau B2) pot ajunge la o concentratie de 90%. Studiile au aratat ca fasolea verde conservata (asadar nu congelata ci la borcan) isi poate pierde pana la o treime din compozitiile fenolice in timpul procesului de conservare. Se pierd astfel vitamine B dar si acid folic in procent de cel putin 10%. Din acest motiv este mai indicat sa consumati fasolea verde congelata decat pe cea conservata.

Fasolea verde: aliment-medicament prea putin cunoscut
Originara din America Centrala, a fost adusa de conchistadorii spanioli in Europa, si apoi raspandita si in Asia. In Romania, prima folosire a fasolei in alimentatie este consemnata in anul 1742, iar de atunci, pastaile sale au devenit parte integranta a bucatariei traditionale. Adesea a fost denumita carnea saracului, pentru ca este foarte bogata in proteine, la fel ca surata sa, lintea. Ceea ce s-a stiut mai putin despre fasole pana de curand este ca pastaile sale constituie si un medicament foarte valoros, asa cum vom vedea:

Soiuri de fasole cu valoare terapeutica

Desi titulatura oficiala este de fasole verde, de regula, fasolea pastai pe care o gasim in piete si in magazine are culoarea… galbena, mai rar verde sau verde cu dungi rosietice. Culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele (substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante) pe care le contine; culoarea verde – de la continutul mare de clorofila (care are o actiune depurativa, antitoxica); culoarea roscata, cu care este uneori impestritata fasolea, vine de la asa-numitii pigmenti antocianici (cu efecte antitumorale si antioxidante puternice). Asadar, toate varietatile de pastai sunt bune in terapie, cu conditia sa fie sanatoase, fara brunificari, fara portiuni deshidratate sau cu coloratia schimbata. Cu cat fasolea are, indiferent de soiul sau, o coloratie mai vie, mai intensa, cu atat are o actiune mai puternica.

Beneficii sanatate fasole

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Fructe de catina

Beneficiile catinei pentru sanatate

Bananele pentru sanatate

Ce se intampla daca mananci trei banane pe zi

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*