Aperitive din ouă

159 Viewed Lady4u 0 respond
Oua Rascoapte Portugheze

Trei reţete pentru aperitive din ouă. Aperitive din ouă ce pot fi realizate cu uşurinţă. Reţetele pentru cele trei aperitive din ouă sunt inspirate din cartea de bucate semnată de cunoscuta Sanda Marin. Reţetele propuse în acest articol sunt chiftelele ca de piept de pasăre, ouă răscoapte portugheze, ouă prăjite în aluat.

Aperitive din ouă recomandate de Blogul Doamnelor. Ouăle sunt bogate în proteine şi nutrienţi.

Chiftele ca de piept de pasăre

5 ouă, 1 ceapă, 1 felie pâine, 1 cartof, 1 lingură făină, sare, piper, verdeaţă, 2 linguri untură, 1 lingură pesmet.

Se toacă ceapa mărunt şi se prăjeşte în puţină untură. Se bat într-un castron patru ouă ca pentru omletă, se pune sare şi se toarnă peste ceapa prăjită. Se fac jumări şi când sunt gata se dau la o parte să se răcorească. Se trec apoi prin maşină, împreună cu o felie de pâine muiată în lapte şi stoarsă şi cu un cartof, de preferință fiert. Se amestecă bine, se mai adaugă un ou crud, o lingură de făină, sare, piper şi verdeaţă tocată. Se fac chiftele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în untură. Se servesc cu salată verde.

Ouă răscoapte portugheze

5 ouă, 500 g roşii, 1 lingură unt, 1 lingură brânză rasă, sare.

Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie felii. Separat se spală câteva roşii nu prea coapte, se scot seminţele şi se taie felii. O parte din aceste roşii se aşază pe fundul unei farfurii rezistente la foc, bine unsă cu unt. Se presară puţină sare. Deasupra se aşază feliile de ouă, apoi un rând de roşii. Se sărează, se pune unt topit, se presară brânză rasă şi se dau la cuptor la foc potrivit.

Ouă prăjite în aluat

6 ouă, 1 albuş, 100 g făină, 1 păhărel apă caldă, drojdie cât o alună, sare, 200 g ulei pentru prăjit.

Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie în două în lungime. Din timp se pregăteşte astfel aluatul în care vor fi prăjite ouăle: se cerne făina într-un castron, se face loc la mijloc, se pune o linguriţă de ulei, un vârf de cuţit de sare şi un păhărel de vin cu apă căldicică în care s-a muiat drojdla. Se amestecă cu furculiţa până se obţine un aluat fără cocoloşi, subţire ca o smântână (cantitatea de apă depinde de calitatea făinii). Se acoperă cu o farfurie şi se lasă să dospească la loc cald 2 — 3 ore.

Cu puţin înainte de întrebuinţare se adaugă un albuş bătut spumă; în această pastă se pun pe rând jumătăţile de ou, căutând să fie acoperite cu aluat, se scot şi se prăjesc într-o cratiţă cu ulei, sau cu ulei amestecat cu untură, bine încins. Se scot pe farfurie şi se servesc cu salată verde. Uleiul rămas de la prăjit se întrebuinţează la alte mâncăruri.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Oua Umplute Reteta

Reţete pentru ouă umplute

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*