Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

3 motive pentru care este esențial să îți sărbătorești succesele. Cum te ajută asta pe viitor

Când a fost ultima dată când ți-ai acordat un moment pentru a sărbători un succes personal sau profesional? Dacă nu îți aduci aminte, înseamnă că a trecut prea mult timp. De multe ori, avem tendința de a analiza la nesfârșit un eșec, de a-l întoarce pe toate părțile și a ne autocritica pentru el. Însă, atunci când avem o reușită importantă, de prea puține ori decidem să o sărbătorim așa cum se cuvinte.

Există însă mai multe motive pentru care ar trebui să celebrezi succesele, iar printre ele se numără și faptul că un astfel de obicei îți poate influența și reușitele din viitor. Drept urmare, data viitoare când ai realizat un lucru de care ești mândră, ia-ți prietenii, comandă o sticlă de vin sau șampanie de calitate și ciocniți împreună un pahar în cinstea ta, pentru că ai motive să faci asta:

Sărbătorirea unui succes îți schimbă mentalitatea

Atunci când te bucuri pentru un lucru, creierul tău eliberează endorfine sau hormoni ai fericirii, care te fac să te simți bine, încrezătoare și optimistă. Sărbătorirea unui succes te poate ajuta să îți păstrezi încrederea în tine însăți și să fii mai deschisă spre a identifica noi oportunități sau a accepta provocări. În schimb, atunci când treci cu vederea o reușită îți antrenezi creierul să creadă că ceea ce faci nu este deloc interesant sau captivant, ci doar o altă sarcină banală de serviciu. Astfel pot apărea sentimentele de împlinire, senzația de inutilitate sau aceea care îți spune că ceea ce faci nu are o finalitate. Asemenea sentimente duc, în timp, la senzația de plafonare la locul de muncă și la apariția unui dezinteres față ce ceva ce îți plăcea cândva să faci.

Celebrarea succesului alături de colegi întărește echipa

Unitatea unei echipe, modul în care interacționează membrii ei și cât de bine se cunosc între ei sunt factori extrem de importanți în atingerea obiectivelor la locul de muncă. Cu cât ai mai multă încredere în oamenii cu care lucrezi, cu cât te înțelegi mai bine cu ei, munca împreună va părea mai ușoară, comunicarea fluidă, iar îndeplinirea sarcinilor de lucru va fi mai rapidă. De aceea, de fiecare dată când un membru al echipei are o reușită, fie la locul de muncă, fie în viața sa personală, și vrea să împărtășească aceste colegii săi, nu ezita să li te alături.

Același lucru este valabil și atunci când aveți un succes împreună, ca echipă. Nu e nevoie să vă dați peste cap pentru a organiza o ieșire în oraș, ci chiar și simple gesturi, precum o comandă de pizza pentru toată lumea, ciocnirea unui pahar de vin sau de șampanie la finalul programului vă poate ajuta să vă relaxați și să vă bucurați de ce ați reușit să faceți împreună.

Sărbătorirea succesului atrage succes

Nu este foarte clar de ce se întâmplă acest lucru, însă psihologii cred că atunci când avem mai multă încredere în noi înșine, atitudinea noastră se schimbă într-una câștigătoare, care atrage succese consecutive. Atunci când te bucuri de o reușită, percepția ta asupra ei îți va influența și comportamentele ulterioare, în diferite situații. Cu cât capeți mai multă siguranță de sine, cu atât vei ști să gestionezi inclusiv situațiile-limită sau pe cele dificile și să ieși cu bine la liman, scrie Inc.com.

Citeste mai departe articolul pe: 3 motive pentru care este esențial să îți sărbătorești succesele. Cum te ajută asta pe viitor

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*