Un asteroid de peste 30 metri trece pe langa Terra

826 Viewed Lady4u 0 respond
asteroid TX68

Saptamana asta NASA a anuntat ca un asteroid de peste 30 de metri va trece aproape de Pamant. Oamenii de stiinta considera insa ca asteroidul TX68 nu va reprezenta un pericol pentru Terra. Un asteroid similar a traversat acum doi ani o traiectorie similara, la o „distanta confortabila” de aproximativ 2 milioane de kilometri de Terra. Noul asteroid TX68 va trece mai aproape de Pamant insa NASA nu-l considera amenintare pentru Terra.

Astronomii nu stiu inca exact cand se va petrece acest eveniment si nici cat de aproape va fi aceasta trecere fata de Terra, conform unui material publicat de SPACE.com. Conform ultimelor observatii realizate de NASA, asteroidul 2013 TX68 se va apropia pana la aproximativ 5 milioane de kilometri de Terra la 8 martie, insa SPACE.com publica informatia conform careia nu este inca exclus ca acest asteroid sa treaca mult mai aproape, la distanta de aproximativ 24.000 de kilometri, adica prin interiorul inelului de sateliti geostationari ai planetei.

De asemenea, initial oamenii de stiinta au fost de parere ca trecerea prin apropierea relativa a planetei noastre va avea loc sambata, 5 martie, insa nu s-a intamplat asa. Astfel, asteroidul este „asteptat” in aceasta saptamana.
In pofida acestor incertitudini, astronomii dau asigurari ca nu exista riscuri pentru pamanteni: asteroidul 2013 TX68 nu are cum sa loveasca Planeta Albastra nici acum, nici la viitoarele sale treceri din acest secol.

„Nu exista niciun fel de preocupare cu privire la acest asteroid, cu exceptia cazului in care doriti neaparat sa-l vedeti la telescop”, conform lui Paul Chodas, managerul Centrului NASA pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pamantului, din cadrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Asteroidul 2013 TX68 a fost descoperit in octombrie 2013 de astronomi de la Catalina Sky Survey din Arizona. Acest asteroid realizeaza o orbita completa in jurul Soarelui la fiecare aproximativ 780 de zile. in urma cu doi ani, a trecut la o distanta de 2 milioane de kilometri de Pamant.

Asteroid aproape de Terra

Chiar daca ar lovi Pamantul, pagubele nu ar fi extraordinar de mari, dar ar fi de luat in seama. Majoritatea oamenilor de stiinta sunt de parere ca un asteroid ar trebui sa aiba cel putin 1 kilometru in diametru pentru ca un eventual impact cu Terra sa produca pagube la scara planetara.

Terra TX68

Daca totusi s-ar indrepta spre Pamant si ciocnirea ar fi inevitabila, acest asteroid s-ar dezintegra in urma frecarii cu straturile superioare ale atmosferei, rezultand o deflagratie de doua ori mai puternica decat cea produsa in 2013 deasupra orasului Chelyabinsk, in Rusia, incident soldat cu ranirea a peste 1.200 de oameni din cauza cioburilor geamurilor sparte de suflul exploziei. Meteoritul care a explodat deasupra orasului Chelyabinsk avea diametrul de aproximativ 20 de metri.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
IRF4 gena incaruntirii

A fost identificata gena vinovata de incaruntire

Colonizare Marte Luna

Colonizarea Planetei Marte in 100 de ani

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*