Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tratament pentru ficat gras: spirulina

Dacă doriţi un tratament pentru ficat gras medicii recomanda spirulina. Demumită în mod general boala ficatului gras, steatoza hepatică este o acumulare de grăsime la nivelul ficatului. Din păcate tratamentul pentru ficat gras nu se realizează foarte repede, din contră are nevoie de timp. Când analizele medicale scot în evidenţă şi inflamaţia (prin creşterea valorilor unor enzime hepatice numite transaminaze) boala se numeşte steatohepatită. Acestă boală poate progresa către ciroză şi chiar hepatocarcinom (cancer al ficatului).

Asa cum este numita popular, steatoza hepatica reprezinta o acumulare in exces a grasimilor la nivelul ficatului, ceea ce tulbura functiile celulelor hepatice si, in timp, pacientul poate evolua spre hepatita.

Cauzele ficatului gras

Cel mai incriminat factor este consumul de alcool. Problema este ca recomandarile medicale privind alcoolul sunt foarte retinute, pentru ca unele persoane sunt rezistente la consumul de alcool (de exemplu cele care prezinta nativ enzima alcool-dehidrogenaza ce accelereaza metabolizarea alcoolului), iar alte persoane sunt foarte sensibile la acesta. Asadar intalnim persoane care consuma zilnic alcool fara a suferi de steatoza hepatica si persoane care pot consuma la cateva zile un pahar de vin si sufera de ficat gras.

Steatoza non-alcoolica este asociata cu obezitatea, intoleranta la glucoza si diabetul zaharat, dislipidemia, fiind descrisa ca manifestare in cadrul sindromului metabolic.

Sunt considerati de asemenea factori de risc: anumite medicamente, chirurgia de bypass gastric, dislipidemia, malnutritia, pierderea rapida in greutate, diferite produse chimice, pesticide, boala Wilson.

Ficat gras sau steatoza hepatica – remedii naturiste

In tot cazul, daca aveti ficat gras, trebuie sa renuntati complet la consumul de alcool. Alte cauze ale steatozei hepatice: obezitatea, consumul de medicamente, dislipidemiile severe etc. Regimul alimentar este de asemenea important pentru un tratament pentru ficatul gras.

Tratament pentru ficat gras: spirulina

Spirulina este o alga cu proprietati unice in natura, ce combina nutrienti, vitamine si substante active intr-un mod neintalnit la alte vegetale. Spirulina devine astfel o resursa naturala cu beneficii uimitoare pentru sanatatea organismului.

Spirulina are proprietati detoxifiante, curata colonul si stimuleaza functiile hepatice, ajutand in regenerarea ficatului. Spirulina este recomandata persoanelor cu afectiuni hepatice, ficat gras, hepatita, ciroza, dar si celor care sufera de constipatie ori pur si simplu pentru mentinerea sanatatii.

Spirulina este un remediu naturist, un tratament pentru ficat gras cu rezultate în timp. Această algă cu proprietăţi unice ajută la refacerea ficatului. Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei.

Despre spirulină

Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei.

Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă ar fi bine să ştii că, administrată zilnic, spirulina este capabilă să îţi redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.

Administrarea spirulinei

Spirulina se găseşte sub formă de pudră (praf), capsule, granule şi comprimate. Cum se ia spirulina? Este indicat să fie administrată de preferinţă dimineaţa cu puţină apă, iar timp de jumătate de oră să se evite consumul de băuturi alcoolice, răcoritoare sau cafea, pentru că acestea pot distruge o parte din nutrienţii şi enzimele spirulinei. Cât timp urmezi un tratament cu spirulină este indicat să consumi 1 litru de apă în plus, zilnic, pentru a ajuta absorbţia de nutrienţi. Curele nu ar trebui să fie mai lungi de 3 luni cu pauze de 15-30 de zile între ele. Deci poți urma şi cure mai lungi, de 1 an de zile, cu pauze, însă este recomandată o vizită la medicul specialist în prealabil.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*