Salate de castraveti si andive

Doua retete de salate cunoscute. Cele doua retete de salata de catraveti si salata de andive sunt inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. Salata de andive este extreme de reconfortanta. Iar salata de castraveti este specifica bucatariei balcanice. Ambele retete de salate sunt usor de realizat si nu necesita mare pricepere. Produsele utilizate in prepararea celor doua salate sunt disponibile in piete sau in supermarketuri.

Salata de castraveti se realizeaza cu castraveti de gradina, castraveti verzi si nu cu castraveti de sera. Salata de andive utilizeaza andivele ce pot fi procurate din piata sau din hypermarketuri sau supermarketuri. Cele doua retete de salata sunt inspirate din cartea de bucate semnata de Sanda Marin.

Salata de andive

O reteta de salata usor de realizat. Asigurati-va ca aveti la indemna andive proaspete. Ca de obicei reteta include la inceput ingredientele si apoi modul de preparare pentru salata de andive.

500 g andive, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, un praf de piper (facultativ).

Se pregăteşte la fel ca salata verde. În sos se poate adăuga puţin muştar.

Salata castraveti

Salata de castraveti se realizeaza cu castraveti de gradina. Castravetii ii gasiti in piete si va recomandam sa cumparati de la tarani sau de la producatori. Puteti gasi castraveti si in hypermarket insa nu sunt de aceeaşi calitate cu cei pe care ii puteti cumpara din piata.

500 g castraveti, 2 linguri ulei, 1 lingura oţet, sare, piper (facultativ).

Se curăţă castraveţii şi se taie felii foarte subţiri. Se sărează ceva mai mult decât s-ar cere după gust. Se ţin în castron o jumătate de oră, ca să lase apa. Se scurge apa, se adaugă ulei şi oţet sau lămâie, piper dupa gust, şi se amestecă.

Cele doua retete de salata sunt inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. Salata de castraveti si salata de andive sunt usor de preparat si recomandate atat in perioada de post cat si in perioade de regim.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*