
O reteta relativ usoara propusa de Blogul Lady’s: rulouri din muschi de porc cu sunca si orez. Potrivite pentru platoul cu aperitive, rolourile din muschi de porc pot fi preparate relativ repede, cu cateva ingrediente de baza. In acest articol va prezentam cea mai cunoscuta reteta de rulouri: din muschi de porc, cu sunca si orez.
Iata pentru inceput ingredientele de care aveti nevoie pentru a realiza rulourile din muschi de porc cu sunca si orez: 600 g carne (muschi sau pulpa de porc), 150 g sunca, 100g orez, 100 g untura, 2 oua, patrunjel verde, piper. Iar pentru sos aveti nevoie de: 50 g unt, 50 g faina, 100 g smantana.
Prepararea rulourilor din muschi de porc.
Carnea se taie in felii care se bat si se sareaza. Intre timp, se taie sunca in cubulete mici si se pune la prajit intr- cratita cu untura. Dupa ce s-a prajit putin se adauga orezul ales, spalat si scurs de apa, amestecandu-se de la inceput fara intrerupere 5-6 min pe foc potrivit, apoi se stinge cu 300 ml apa sau supa de oase, se potriveste de sare, se acopera cu un capac si se lasa pe foc domol 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas, se lasa sa se raceasca si se adauga ouale, patrunjelul verde taiat marunt, piper si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie se umplu feliile de carne, apoi se ruleaza si se prind cu scobitori sau se leaga cu ata.
Rulourile pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se introduc la cuptor. Intre timp, intr-o cratita se pune la topit untul, peste care se toarna faina care se caleste 3-4 min pe foc moale, se stinge cu supa sau cu apa calduta si smantana si, dupa ce a dat in cateva clocote, se strecoara sosul peste rulouri, apoi se mai lasa sa fiarba impreuna 30 min. Se servesc cu garnitura de cartofi sau de orez sau cu soteuri de legume.