Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţete pentru îngrijirea tenului şi a pielii

Demachiant natural

Dischetele cu microfibre se pot utiliza de asemenea şi în procesul de demachiere. Nu doar pentru curăţarea propriu-zisă a tenului.

Uleiul de măsline sau uleiul de cocos pot îndepărta mascara (chiar şi pe cea rezistentă la apă). Va îndepărta şi alte machiaje. Cele două uleiuri nu sunt însă soluţia ideală dacă aveţi un ten gras.

Pentru tenul gras folosiţi un săpun lichid de calitate care să fie în armonie cu tenul dv. Astfel puteţi îndepărta machiajul fără să aduceţi ulei pe piele.

Îngrijirea tenului: loţiuni şi hidratare

Pentru cele mai multe persoane, uleiul pur de cocos este îndejuns pentru hidratarea tenului. Este în mod natural plin de colagen, conţine acid lauric natural şi este absorbit cu uşurinţă de ten. Chiar şi pentru tenul gras şi cel predispus la acnee, uleiul natural de cocos are proprietăţi anti-bacteriene şi poate fi o opţiune bună pentru îngrijirea tenului.

Pentru persoanele cu ten uscat sau pentru cele care doresc îmbătrânirea tenului o soluţie preparată în casă poate fi bună. Sunt numeroase modalităţi de combinaţii. Iată câteva posibilităţi de reţete pentru îngrijirea tenului.

 • Amestecaţi uleiuri esenţiale cu diferite proprietăţi şi arome cu beneficii pentru piele. Ca exemplu: lavanda şi sucul de lămâie, sucul de castraveţi.
  Adăugaţi oxid de zinc pentru a obine o barieră cutanată naturală.
 • Amestecaţi în această soluţie mentol şi arnica pentru a înlătura durerile sau pentru tratarea rănilor.
 • Adăugaţi probiotice ce luptă împotriva mirosurilor în cazul în care doriţi să obţineţi un stick deodorant de casă.
 • Adăugaţi ulei de argan pentru vergeturi şi riduri.
 • Adăugaţi un pic de pudră de cacao şi minerale naturale din pudre de machiaj dacă doriţi o barieră împotriva soarelui.

Reţetă simplă pentru îngrijirea tenului şi a pielii

Vă prezentăm informaţiile de bază pentru un remediu naturist. O reţetă pentru îngrijirea tenului realizată acasă. Cu sfaturile de mai sus puteţi îmbunătăţi sau adapta această reţetă pentru îngrijirea tenului. Un săpun special pentru îngrijirea tenului pe care îl puteţi realiza acasă.

Ulei de SheaIngrediente:

 • O lingură cu ulei de cocos.
 • O lingură de ulei de shea, ulei de cacao sau ulei de mango (le puteţi amesteca pe toate trei sau separate).
 • O lingură de ceară de albine.
 • Opţional: uleiuri esenţiale la alegere.
 • Opţional: o linguriţă de ulei cu vitamina E.

Instrucţiuni pentru prepararea reţetei

1. Combinaţi toate ingredientele (cu excepţia uleiurilor esenţiale şi vitaminei E în caz că le folosiţi). Le amestecaţi într-un bol de sticlă pe care îl puneţi într-o cratiţă mai mică în care aţi turnat în prealabil 3 cm de apă.

Puteţi folosi în loc de bol un vas, un borcan, pe care nu îl mai folosiţi pentru a salva un bol de calitate. Şi puteţi păstra vasul (de sticlă, cramică, un jar) pentru a repeta în viitor realizarea reţetei pentru îngrijirea tenului.

Puneţi cratiţa pe aragaz şi aprindeţi focul. Duceţi apa la punctul de fierbere. Amestecaţi constant în bol până când ingredientele se topesc, devin lichide şi se amestecă.

Luaţi de pe foc, lăsaţi să se răcească un pic, adăugaţi uleiurile esenţiale şi vitamina E.

După ce ajunge la o temperatură acceptabilă amestecaţi uşor cu degetele compoziţia până când uleiurile esenţiale sunt încorporate.

forme pentru sapunSe toarnă uşor într-un recipient (recipiente) sau în orice doriţi să păstraţi loţiunea (pentru a se întări acolo). Puteţi folosi de exemplu forme de silicon utilizate la realizarea de prăjituri din care puteţi cu uşurinţă elimina conţinutul. Şi care vor conferi săpunului o formă elegantă.

Se toarnă cu grijă în forme sau orice vei lăsa barurile de loțiune să se întărească.

Lăsaţi loţiunea să se răcească complet înainte de a încerca să le scoateţi din formele / recipientul în care s-a răcit compoziţia. Din acest moment săpunul obţinut poate fi utilizat pentru îngrijirea tenului.

Această compoziţie, după ce s-a întărit, dacă aţi răcit-o într-o formă ce îi conferă şi un aspect deosebit, poate fi un bun cadou. Aşadar nu obţineţi doar o reţetă pentru îngrijirea tenului. Puteţi nu doar să o folosiţi pentru tenul dv. Puteţi „fabrica” această reţetă şi pentru a o transforma într-un cadou special pentru prietene. Soluţia poate fi utlizată şi de bărbaţi pentru îngrijirea tenului.

Notă: această reţetă poate fi ajustată pentru a obţine orice cantitate. De exemplu, dacă în loc de olingură ca unitate de măsură folosiţi o ceşcuţă veţi obţine 12 săpunuri diferite. De asemenea, un săpun obţinut poate fi tăiat în două sau patru bucăţi.

Săpun natural pentru pielea sensibilă

Sapun Pentru TenEste un săpun realizat dintr-o loţiune preparată în casă. Reţeta pentru îngrijirea pielii şi a tenului de mai sus este adaptată pentru un săpun hipoalergenic. La fel ca în reţeta pentru îngrijirea tenului de mai sus, produsul poate fi utilizat personal sau poate fi un cadou deosebit. Un săpun pentru ten hipoalergenic. Săpun pe care îl puteţi utiliza pentru orice zona a pielii de pe corp.

Ingrediente:

 • 1/3 de ceaşcă de seu de vită procurat dintr-o sursă sigură.
 • 1/3 de ceaşcă de unt de shea, unt de cacao şi unt de mango.
 • 2 linguri de ceară de albine (puteţi adăuga încă o măsură sau două dacă vreţi o consistenţă mai solidă).
 • 20 de picături de uleiuri esenţiale la alegere.

Instrucţiuni pentru realizarea săpunului pentru ten

Sapun de casa pentru tenCombinaţi toate ingredientele cu excepţia uleiurilor esenţiale într-un vas de sticlă (vezi mai sus). Puneţi vasul, bolul, borcanul cu compoziţia într-o cratiţă în care aţi turnat în prealabil 3-4 cm de apă. În reţeta precedentă aveţi instrucţiunile în acest sens.

Puneţi cratița pe foc şi aduceţi apa la fierbere uşoară. Amestecaţi continuu ingredientele până când devin omogene şi lichide.

Luaţi de pe foc, lăsaţi să se răcească uşor, puneţi uleiurile esenţiale în compoziţie.

Turnaţi compoziţia în forme de silicon pentru a obţine săpunul. În reţeta de mai sus aveţi mai multe sfaturi utile. Veţi obţine săpunurile dorite pentru îngrijirea tenului.

Cum puteţi folosi săpunul hipoalergenic

Păstraţi-l într-un loc răcoros. Săpunul de casă pentru îngrijirea tenului poate fi utilizat o perioadă îndelungată. Putem spune că săpunul de casă hipoalergenic are un termen de valabilitate de aproximativ un an din momentul „fabricării”.

Pentru aplicare pe piele: ţineţi săpunul în mână şi frecaţi cu grijă pielea uscată. Căldura pielii va transfera din soluţia inclusă de săpunul uscat.

Săpunurile pentru îngrijirea pielii şi a tenului nu se folosesc cu apă. Se folosesc direct pe pielea uscată.

 

Exfoliere naturală

Uns crub de zahăr cu ulei este foarte bun pentru cele mai multe tipuri de piele. Asta în cazul în care este nevoie de extraexfoliere a pielii. Amestecaţi părţi egale de ulei (cocos, măsline etc.) şi zahăr (alb sau brun). Puteţi folosi acest amestec pentru exfoliant pe orice zonă a pielii.

Pentru pielea şi tenul gras se poate folosi bicarbonatul de sodiu pentru exfolierea pielii şau pentru a curăţa murdăria sau punctele negre.

Reţetă împotriva îmbătrânirii pielii

Sunt foarte multe produse recomandate pentru încetinirea îmbătrânirii pielii. Cele mai bune opţiuni sunt însă cele pe care le aveţi la îndemână. Toate produsele cu colagen pentru îngrijirea şi fermitatea pielii nu ţin cont de faptul că colagenul trebuie produs intern. Cantitatea de colagen din cosmetice este deseori prea mare pentru a fi absorbită prin piele.

Pentru a stimula producerea naturală de colagen se poate folosi un amestec de gelatină, ulei de ficat de cod fermentat. Se adaugă şi vitamina C care susţine producţia internă şi naturală de colagen.

Reţetă îngrijirea tenului cu miere

Această este atât ca masca de faţă cât şi pentru spălarea tenului. Pentru această reţetă trebuie folosită mierea crudă. Mierea crudă are proprietăţi naturale antibacteriene şi conţine enzime şi probiotice foarte bune pentru piele. Această reţetă pentru îngrijirea tenului este recomandată în mod special pentru pielea predispusă la acnee. Nu opreşte apariţia coşurilor dar reduce bacteriile şi grăsimile din pielea tenului. Pe blogul nostru puteţi citi şi despre întinerirea tenului cu miere şi lămâie.

Spălarea feţei cu miere. Este o reţetă simplă şi naturală pentru întreţinerea pielii tenului ce ajută şi la lupta anti acnee.

Ce tip de miere să folosiţi

Pentru această reţetă pentru îngrijirea tenului se recomandă două tipuri de miere. Aşa cum aminteam mai sus o prima variantă este mierea crudă. Un alt tip de miere pe care îl puteţi folosi este mierea de Manuka.

Ambele tipuri de miere sunt de folos. Mierea de Manuka este considerată însă a avea proprietăţi mai bune de curăţare şi antibacteriene. Mierea crudă este însă mai ieftină. Mierea crudă este cea care nu este prelucrată după ce este scoasă din stup, de pe faguri. Mierea crudă mai este denumită şi miere raw. Mierea crudă este mierea nepasteurizată. Mierea crudă este mierea care după un timp începe să se cristalizeze. Lucru care nu prea se întâmplă cu mierea de pe rafturile supermarketurilor. Şi asta tot din cauza pasteurizării. De obicei această miere crudă poate fi cumpărată din magazinele de tip Plafar. La fel şi mierea Manuka.

Pentru rezultate bune spălaţi faţa seara cu o loţiune pe bază de uleiuri naturale. Loţiune, compoziţie pe care o puteţi folosi şi pentru demachiere. Şi utilizaţi masca de faţă cu miere dimineaţa, înainte de a vă spăla, de a face duş.

Reţetă cu uleiuri naturale pentru curăţarea tenului

Această reţetă pentru curăţarea feţei pe bază de uleiuri naturale este extrem de utilă. Este un mic mai scumpă ca preţ dar are un miros incredibil şi lucrează la fel de incredibil. Aveţi nevoie doar de o cantitate mică şi după ce obţineţi conţinutul prin reţeta pentru îngrijirea tenului puteţi păstra loţiune timp de 6 luni. Aşadar, un sfat este să vă preparaţi cât aveţi nevoie. Şi puteţi păstra această loţiune cu uleiuri naturale într-o sticluţă, pe un raft din baie.

Ingrediente necesare reţetei pentru loţiune

Această reţetă pentru îngrijirea tenului conţine uleiuri speciale. Loţiunea este în mod clar bună pentru piele. De ce aveţi nevoie:

 • Ulei de Argan.
 • Ulei esenţial de trandafir.
 • Ulei esenţial de lavandă.
 • Ulei esenţial de tămâie (Frankincense).
 • Ulei esenţial de smirnă.
 • Un alt aspect pozitiv pentru această loţiune este că poate fi preparată cu uşurinţă. Pentru că trebuie doar să amestecaţi aceste uleiuri între ele. Nu este nevoie de apă.

Cantităţi necesare pentru uleiul de faţă

 • 60 grame de ulei de argan.
 • Câte 15 picături din uleiurile esenţiale amintite mai sus: trandafir, lavandă, Frankincense, smirnă.

Cum realizaţi uleiul pentru faţă

Amestecaţi toate ingredientele într-o sticluţă mică. Sau într-o sticluţă ce are şi pompă pentru a putea apoi să picuraţi din ea.
Folosiţi 2-3 picături pe zi pentru îngrijirea tenului.

Notă: pentru îngrijirea tenului uscat puteţi adăuga 15 picături de ulei esenţial din seminţe de jojoba.

Uleiul de jojoba o compoziție asemănătoare sebumului uman și are o compatibilitate deosebită cu tenul, pielea și părul. Pătrunde cu ușurință în piele și nu lasă peliculă grasă fiind potrivit pentru orice tip de ten. Protejează împotriva deshidratării, este emolient, întărește bariera hidrolipidică a pielii. Uleiul extras din seminţele de jojoba este destul de diferit faţă de uleiurile vegetale comune, fiind defapt o ceară lichidă. Pătrunde în piele într-un mod interesant şi anume prin foliculii de păr pe care nu-i blochează, se amestecă cu sebumul şi formează o peliculă fină non-ocluzivă, lăsând pielea să respire.

Tot pentru îngrijirea tenului uscat puteţi adăuga 15 picături de ulei de măsline sau ulei de cătină albă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*