Supa de gutui

Tot in categoria ciorbelor si supelor Lady’s Blog va aduce supa de gutui. Mai rar intalnita, supa de gutui este atat delicioasa cat si sanatoasa. Gutuile, printre ultimele minunatii ale toamnei, nu puteau sa lipseasca din evantaiul retetelor de sezon. Dupa dulceata de gutui, astazi m-am delectat cu o supa de gutui, si spun ca m-am delectat pentru ca se prepara foarte usor in cativa pasi simpli, iar rezultatul, cel putin pe noi ne-a incantat. Important este insa sa cumparati gutuile din piata si nu de la hypermarket pentru a avea la dispozitie un fruct de calitate. Cel mai bine este insa daca aveti o livada sa utilizati propriile gutui pentru o supa de calitate.
Avem nevoie de:
– gutui…3 bucati
– smantana lichida…200 ml
– zahar…100 g
– faina…1 lingura
– sare…dupa gust
– apa…1 litru
*timp de preparare…~ 25 minute
Nota: – in functie de preferinte, se poate adauga scortisoara, cuisoare, zahar vanilinat etc.
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus.
2. Spalam, despicam, curatam gutuile in interior si feliem.
3. Punem un vas la foc, adaugam apa, zaharul si sarea, amestecam. Cand amestecul da in clocot, adaugam gutuile, amestecam si lasam compozitia sa fiarba aproximativ 8-10 minute.
4. In timp ce compozitia de mai sus fierbe, combinam intr-un vas faina cu smantana lichida. Omogenizam bine compozitia
Preparare supa de gutui – etapa 4
5. Adaugam un polonic din supa fierbinte in vasul cu amestecul obtinut anterior(etapa 4), omogenizam bine compozitia si apoi o turnam treptat in vasul cu supa, amestecand usor. Lasam in continuare supa pe foc pana da in cateva clocote si oprim focul.
6. Am terminat, supa de gutui e gata!