Reţetă pateuri cu brânză

Reţetă pateuri cu brânză pe care o puteţi realiza acasă. O reţetă pentru pateuri cu brânză propusă de Blogul Doamnelor.

Pateurile cu brânză pot fi realizate şi acasă. În bucătăria personală puteţi realiza acest aperitiv în mod simplu cu un rezultat foarte bun.

Reţetă pateuri cu brânză pe care o puteţi realiza acasă. Fără să cumpăraţi de la hypermarket pateuri îngheţate, totul natural şi de calitate.

Pentru a realiza acasă reţeta de pateuri cu brânză aveţi nevoie din comerţ doar de un foetaj crud. Nu vă recomandăm o firmă anume. Căutaţi însă să cumpăraţi un foetaj de calitate.

Ingrediente reţetă pateuri cu brânză

1,1 kg de foietaj crud, 300 g brânză, 2 ouă, 100 g făină.

Preparare pateuri cu brânză

Aluatul se întinde cu grosimea de jumătate de centimetru, apoi se taie în formă de rondele cu diametrul de trei centimetri, după care pe fiecare se pune brânza amestecată cu puţină făină şi un ou, sare şi piper după gust. Se lipesc şi se ung cu ou pe deasupra, apoi se coc la foc iute. Se servesc calde.

Reţetă pateuri brânză de oi

Se amestecă bine 400 g untură cu 300 g făină până se face o pastă omogenă, pe care o împărţim în trei părţi egale.

Din 100 g untură, 1,5 l de vin alb, 2 linguriţe de sare, o linguriţă de zahăr, 50 g drojdie, 6 ouă întregi şi 1,5 – 2 kg făină se formează un aluat elastic şi bine frământat, apoi facem o foaie din tot aluatul, peste care punem o parte din aluatul cu untură.

Împăturim în trei, apoi facem iar o foaie şi punem iar o parte din untură; împăturim în trei, iar întindem o foaie şi punem ultima untură.

Împăturim în trei şi lăsăm să stea la rece timp de o oră, apoi facem pateuri.

Luăm câte o fâşie din aluat, întindem foaie potrivit de groasă, o tăiem pătrate şi punem compoziţia la marginea foii şi rulăm, apoi tăiem segmente.

Din 1,2 kg brânză sărată, 300 g brânză dulce, 0,5 g piper şi 3 ouă facem o compoziţie păstoasă cu care umplem pateurile. Se pot umple cu carne, cabanos, mere sau ciuperci.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*