Reţetă budincă şi bulete de caşcaval

Reţete budincă şi bulete de caşcaval. Două reţete utile pentru orice aperitive. Vă propunem în acest articol: reţete budincă şi bulete de caşcaval.

Aperitivele sunt nelipsite de pe orice masă, la ocazii sau festivităţi. Blogul Doamnelor vă propune două reţete ulor de realizat pentru două aperitive.

Cele două reţete sunt explicate şi pot fi realizare cu uşurinţă. Budinca din pâine şi caşcaval este delicioasă şi va impresiona cu adevărat. La fel este şi reţeta pentru buletele din caşcaval.

Cele două reţete sunt prezentate în detaliu mai jos. Folosiţi ingrediente de calitate de preferat cumpărate direct din piaţă de la producători. Nu încercaţi să „faceţi senzaţii” cu produse realizate din ingrediente procurate din hypermaketuri.

BUDINCĂ DIN PÂINE ŞI CAŞCAVAL

Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de caşcaval şi ciuperci tocate mărunt.

Peste ciuperci adăugăm alt rând de felii de franzelă, apoi batem 4 ouă cu 400 g smântână, 2 legături de usturoi verde tocat mărunt, sare, piper şi Secretul Gustului.

Amestecăm bine şi punem peste franzelă, după care dăm la cuptor timp de 20 de minute. Se decorează cu hasmaţuchi tocat fin.

Reţetă bulete caşcaval

Buletele din caşcaval sunt un „must have” pentru orice platu de calitate. Vă puteţi permite acest aperitiv pentru că este relativ uşor de realizat.

Ingrediente reţetă bulete caşcaval

400 ml apă, 200 ml ulei, 400 g făină, 10 ouă, 200 g caşcaval, 200 g ulei pentru prăjit.

Preparare bulete caşcaval

Se pune apa la fiert cu uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă până când devine compactă.

Se răceşte, apoi se adaugă ouăle treptat, amestecând până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă caşcavalul ras, se pune uleiul la încins, se ia cu linguriţa din compoziţie, formând biluţe care se aşează în cratiţa cu uleiul.

Când se ridică deasupra şi sunt rumenite, se scot într-o sită şi se scurg, apoi se servesc calde.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*