Reţetă chec aperitiv

Reţetă chec aperitiv – prăjitură şi aperitiv. O reţetă deosebită de aperitiv. Practic este un chec din perspectiva aluatului dar restul ingredientelor construiesc aperitivul. Ceva deosebit pentru momente deosebite. Reţetă chec aperitiv de o dificultate redusă spre mediu. Funcţie de imaginaţia bucătarului acest chec aperitiv poate fi aşezat în mod ingenios pe platou.

Sunt cele două elemente importante atunci când este servit un produs gastronomic: gustul şi aspectul. Noi vă ajutăm cu această reţetă să obţineţi un preparat gustos. Parte de aranjare pe platou vă revine însă platingul este şi el important.

Reţetă CHEC APERITIV (1)

În acest articol avem două reţete de check aperitiv. Ambele sunt deosebite şi pot fi abordate cu uşurinţă.

Ingrediente reţetă chec aperitiv

 6 ouă, 2 linguri de făină, 4 linguri de griş, 4 cepe, şuncă sau peşte din conservă, zarzavat şi condimente.

Preparare reţetă check

Gălbenuşurile se pun cu sare, iar albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se bat spumă, apoi se pune ceapa călită, şunca tăiată cubuleţe (sau peştele), făina, grişul şi zarzavatul. Se adaugă albuşurile spumă, după care se pune în tavă tapetată la foc potrivit.

Reţetă CHEC APERITIV (2)

 A doua reţetă pentru chec aperitiv se bazează pe smântână şi nu pe ceapă călită că prima reţetă.

Ingrediente check aperitiv cu smantână

200 g smântână, 200 g şuncă, 200 g caşcaval, 4 ouă, sare, piper, delicat, 4 linguri de făină, 1 praf de copt, măsline şi gogoşari după dorinţă, facultativ castravete murat.

Preparare check

Se bat gălbenuşurile cu sare, se adaugă smântâna, praful de copt, făina, restul de ingrediente şi la urmă albuşurile bătute spumă. Apoi compoziţia se pune la copt în tavă de chec tapetată cu hârtie sau făină albă.

Reţetă chec aperitiv cu cârnaţi

A treia reţetă pentru chec aperitiv este bonus 🙂 . Am adăugat-o ulterior după ce am remarcat că este o reţetă populară. În plus, dacă avem ceva cârnaţi rămaşi pe care nu-i consumăm îi putem utiliza pentru a prepara acest produs gastronomic.

Ingrediente reţetă chec aperitiv cu cârnaţi

3 oua, 100 g smantana, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 200 g faina, 1 plic de praf de copt, 2 morcovi, 4-5 carnati prajiti, 1 ardei kapia/gras, 1 ceapa, sare, piper, curcuma, boia de ardei, busuioc, oregano.

Preparare chec aperitiv cu carnati

Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici.

Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi adaugam smantana, uleiul si laptele si batem 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine.
Adaugam faina si praful de copt, iar la final legumele si carnatii.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*