Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Protejeaza-ti casa cand pleci in vacanta

Fie ca plecati in vacanta sau pe o perioada mai lunga este bine sa va protejati casa de hoti. Fie ca este vorba de un apartament sau de o casa este bine sa luati masuri de precautie si sa va aparati, sa va protejati, in eventualitatea atacurilor unor hoti. Nu este vorba doar de bunurile, de lucrurile de valoare pe care le aveti in casa, dar o intrare a hotilor in casa o sa va innfluenteze psihicul, moralul si starea de confort pentru o perioada lunga de timp. Iar, asa cum stim, politia nu va reusi sa identifice hotii decat intr-un procent nesemnificativ. Asa ca, cel mai bine, este recomandat sa preveniti si sa luati cat mai multe masuri de protectie. Principiile confom carora „aici nu se sparg locuinte”, „nu s-au spart case in aceasta zona”, „vecinii sunt atenti si ne ajutam reciproc” se vor dovedi lipsite de valoare dupa ce vi se va intampla necazul. Mai mult, chiar in aceste zone „virgine” este foarte posibil ca, la un moment dat, sa actioneze hotii, spargatorii de apartamente.

In acest articol de pe Blogul Doamnelor o sa va prezentam cateva sfaturi de la cele mai ieftine la cele un pic mai costisitoare pentru a va proteja locuinta. Este mai bine sa preveniti decat sa regretati ca nu ati luat la timp masurile necesare, desi stiati ca sta in puterea dv. Cele mai multe sunt sfaturi simple, extrem de usor de aplicat, sfaturi care insa o sa va fie de mare folos. Iata mai jos cateva sfaturi utile pe care le puteti aplica fara costuri sau cu costuri minime.

Masuri eficiente si la indemana:

  • Nu ungeti niciodata balamalele la usa principala de intrare. Chiar daca va deranjeaza zgomotul acesta va fi eficient pentru a descuraja hotii. Cu cat scartaie mai tare, cu atat usa va fi mai „utila” prin zgomotul creat pentru a descuraja hotii.
  • Nu anuntati pe retelele de socializare ca plecati de acasa atata timp cat nu ramane nimeni acasa. Mai mult, Facebook va ofera posibilitatea de a programa postarile. Va ofera astfel posibilitatea de a „arata” ca sunteti acasa. Recomandam ca, pe perioada in care sunteti plecat, sa programati postari pe FB cu fotografii „de acasa”, din casa si din orasul in care aveti locuinta. Va fi astfel simplu sa sugerati ca nu sunteti plecat(a) de acasa.
  • Rugati un vecin sa va ridice corespondenta. La apartamentele din bloc: sa va ia eventualele afise promotionale de pe clanta. Un mic poster ca „zaboveste” mai mult d eo zi pe clanta de la intrare sugereaza ca nu este nimeni acasa. La fel o cutie de scrisori plina sugereaza lipsa de acasa a proprietarului.
  • Lasati un bec aprins in casa. Este bine sa se vada o lumina de afara, din exterior, pe timp de noapte. O locuinta in care este inuneric permanent mai mult timp sugereaza ca nu este nimeni acasa.
  • Lasati deschis un aparat de radio, aproape de usa de acces. Un aparat mic de radio nu consuma foarte mult iar zgomotul ii poate sugera unui eventual hot ca este cineva in casa.

Sistem de alarma ieftinMasuri cu costuri reduse:
Protectia locuintei cu alarma. Exista sisteme de alarma cu alertare prin GSM relativ ieftine. Cu aproximativ 300 lei va puteti instala o alarma cu senzor de prezenta. O alarma simpla cu o autonomie garantata pentru o anumita perioada de timp (in situatia in care se taie curentul). Dupa ce instalati si activati aceasta mini-centrala de alarma veti primi SMS pentru orice prezenta in casa si, in acelasi timp, se va declansa sirena de la alarma. In momentul in care primiti SMS-ul de efractie sunati unul dintre vecini sa verifice locuinta. Oricum, imediat dupa declansarea sirenei, hotii vor fugi anticipand ca este posibil ca proprietarul sa fie informat prin telefon despre efractie.

Masuri pe termen lung:
Protectia locuintei prin asigurare. Aveti obligatia de a incheia asigurarea PAD pentru locuinta. Puteti atasa o asigurare de tip „casco” pentru bunurile din casa. Indicat ar fi sa aveti o asigurare casco pentru locuinta care sa acopera toate problemele si situatiile.

Blogul Doamnelor va recomanda sa aplicati macar solutiile „ieftine”sau chiar gratuite pentru a va proteja locuinta pentru perioadele cand nu sunteti acasa sau, mai ales, cand plecati pentru o perioada mai mare de timp. Protejati-va casa si bunurile, protejati-va locuinta cu masuri elementare macar pentru a nu  regreta ulterior.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*