Patlagina: remediu natural pentru plamani

849 Viewed Lady4u 0 respond
Patlagina Plamani

Lady’s Blog va prezinta un remediu natural pentru toate bolile de plamani. Un remediu pentru plamani pe baza de patlagina. Patlagina este recunoscuta pentru propritatile sale terapeutice, inclusiv pentru bolile de plamani.
Plantago major si Plantago minor, plante mai familiare sub numele de patlagina, sunt plate care au demonstrat caracteristici fantastice in amestecuri si mixturi cu alte plante medicinale. In medicina populara, aceasta planta a fost folosita indeosebi pentru aplicatii externe pentru ulcreatii sau rani, umflaturi, inflamatii. Patlagina a fost folosita si sub forma de ceai sau sirop pentru a facilita expectoratiile, pentru a dizolva flegma, in cazurile de ulcer sau in boli ale stomacului sau vezicii biliare.

Plantago - patlaginaSunt plante (de patlagina) care pot fi „masculine sau feminine” care difera in functie de frunzele lor si florile specifice. Nu conteaza insa pe care le alegeti/culegeti: nu veti gresi in alegerea patlaginii. Sinfura diferenta este gustul (plantei) dar compozitia chimica si proprietatile terapeutice sunt identice. Aceasta planta (patlagina) are proprietati terapeutice remarcabile si 1-2 lingurite consumate zilnic sunt sufieciente pentru a va da energie si pentru a va sustine sanatatea.

Realizati un sirop de patlagina: reteta traditionala
Acest sirop este recomandat pentru toti pacientii care sufera de boli de plamani, tuberculoza pulmonara si difucultati de respiratie, tuse si secretii mucoase excesive in piept.

Cum se prepara remediul cu patlagina
Luati un bidon de 5 litri cu apa cu o gura larga si introduceti patlagina pe care o presati pana cand obtineti la fundul bidonului un strat de 2-3 centimetri de patlagina presata. Patlagina trebuie sa fie proaspata, recent culeasa, doar frunze. Dupa aceasta mai puneti 1 centimetru de zahar brun peste patlagina si apoi un nou strat de patlagina bine presata (2-3cm). Repetati formula (zahar brun, patlagina) pana cand se umple bidonul de 5l. Lasati bidonul acoperit peste noapte si in ziua uirmatoare repetati umplerea cu acelasi continut (plante de patlagina si zahar brun) pentru ca dimineata veti constata ca totul (compozitia) s-a redus (a scazut) peste noapte.

Dupa aceste etapa sapati o mica groapa in gradina (in curte) intr-o locatie protejata, inchideti sticla (de aceasta data cu capacul) asigurand „sigilarea” capacului cu un celofan (punga) pus in trei. Amplasati bidonul in groapa si acoperiti mica groapa cu o patura. Puneti peste cate va greutati (pietre, caramizi). Apoi mai puneti o patura peste partea superioara a gropii (acoiperiti practic totul cu inca o paturica). Acoiperiti pe laterale cu pamant, puneti pamant si peste, punand deasupra inca o paturica pentru a marca locul.

Lasati bidonul de 5l sa stea in acel loc timp de 3 luni de zile. In timpul acesta continutul din sticla o sa „fiarba” intr-o forma special de suc de patlagina potrivit in mod absolut natural de „caldura” data de sol. Dupa ce trec cele 3 luni, scoate bidonul din pamant si scurgeti intr-un vas (de preferat din ceramica) tot continutul sau. Nu scurgeti si „ramasitele” de la fundul bidonului. Recuperati doar lichidul dens obtinut fara a scurge si ce ramane la fund (e ca la vinul rosu). Puneti totul in sticle pe care le inchideti pentru a pastra siropul obtinut.

Patlagina plamaniDaca nu aveti o curte:
In situatia in care nu aveti o curte, o zona proprie de pamnt (desi e recomandat sa utilizati forta pamantului de macerare) plasati bidonul intr-o zona calduta. Posibil aproape de calorferul care este in permanenta cald.
Dozarea siropului de patlagina
Pentru copii: pot lua cate o jumatate de lingurita de sirop de cateva ori pe zi. In timp ce dultii pot consuma cate o lingurita de mai multe ori pe zi.

Patlagina este un remediu natural pentru plamani si nu numai. Reteta propusa de Lady’s Blog nu este o inovatie. Este o reteta „din batrani” redescoperita si publicata pe blogul nostru. Tratarea bolilor de plamani cu patlagina nu este o noutate. Nu uitati ca natura ne ajuta si patlagina poate fi un remediu pentru toate bolile de plaman.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.

Ridichi negre macerate in miere

Tratamente cu usturoi

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*