Metroul din Drumul Taberei: funcţional din septembrie

Metroul din Cartierul Drumul Taberei va fi funcţional din luna septembrie. Magistrala 5 de Metrou a Bucureştiului va deveni funcţională din luna septembrie cu promisiune că până în decembrie va fi completă cu toate garniturile de tren. Sunt necesare aproximativ 12 garnituri de trenuri de metrou deja pregătite pentru a prelua traficul de călători pe Magistrala 5 Drumul Taberei a Metroului.

Metroul va fi pornit şi va fi funcţional imediat după ce în alegerile europarlamentare vor fi obţinute scorurile corecte.

Metroul din Drumul Taberei

Primarul foarte bătăois Gabriel Mutu susţine că este extrem de implicat pentru a se pune în funcţiune metroul din Drumul Taberei până în luna septembrie, total funcţional până la sfârşitul anului. Va fi un metrou dedicat locuitorilor din Cartierul Drumul Taberei care îşi doresc atât de mult un mijloc de transport ieftin şi rapid.

Metroul din Drumul Taberei porneşte

Porneşte metroul din Cartierul Drumul Taberei aşa cum au pornit toate proiectele din Sectorul 6: EXACT LA TIMP. Se are în vedere şi reluarea circulaţiei la suprafaţă până în luna decembrie. Totul pentru a degreva circulaţia pe principalele artere din Drumul Taberei. Maşini mai puţine şi poluare mai redusă – aceasta este dorinţa edililor.

Magistrala 5 metrou

Până în luna decembrie totul va fi funcţional

Până în luna decembrie totul va fi funcţional în privinţa Magistralei 5 respectiv Metroul din Drumul Taberei. Un singur lucru nu a fost însă stabilit: anul.

Despre Magistrala Cinci Drumul Taberei

Linia M5 a Metroului din București este o magistrală în construcție, planificată de Metrorex pentru a deservi locuitorii cartierelor Drumul Taberei și Piața Iancului. Aceasta va avea ca stații finale Ghencea, în cartierul Drumul Taberei și stația Pantelimon, în cartierul Pantelimon. Magistrala 5 va fi realizată în 3 etape și nu 2, cât era prevăzut inițial: tronsonul Râul Doamnei – Eroilor 2 în prima etapă de execuție și Eroilor 2 – Piața Iancului, în etapa a doua.

Planul este ca lucrările la această magistrală să se încheie în anul 2019 pt prima etapă de execuție. Și etapa a treia va fi tronsonul Piața Iancului – Pantelimon, care o să fie gata abia în anul 2030, din cauză că circulă linii de tramvai STB pe tronsonul planificat, ceea ce îngreunează construcția.

Primaria a decis ca proiectul să nu mai lege Drumul Taberei de Pantelimon, ci să se oprească la Piața Iancului, din pricina liniilor de tramvai STB care circulă între Piața Iancului și Pantelimon. Din această cauză, tronsonul Piața Iancului – Pantelimon va fi deschisă în anul 2030.

Pornire Metrou Drumul Taberei

Tronson Drumul Taberei – Universitate

Conform estimărilor Metrorex, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va avea o lungime de 9,06 Km și 12 stații de metrou. În stația Eroilor se va realiza legătura cu Magistralele 3 și 1 de metrou, în stația Universitate se va realiza legătura cu Magistrala 2.

Cele 12 stații de pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate vor fi: Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2.

Prin punerea în funcțiune a acestui tronson al Magistralei 5 și dotarea cu trenuri noi de metrou (cu interval de circulație de 3 minute), locuitorii cartierului vor ajunge în zona centrală a orașului în 15 minute, iar în 30 minute în 80% din zonele capitalei.

Cârtiţele Varvara şi Filofteia

Lucrările au început în anul 2012 și s-au oprit din cauza lipsei de fonduri un an mai târziu, in februarie 2013. În acest sens, în luna aprilie sunt așteptate cele 104 milioane de lei luați cu ajutorul unei ordonanțe de urgență, iar în vară cu ajutorul unei rectificări bugetare, Magistrala 5 va primi încă 250 milioane de lei, astfel încat TBM-urile să poată pleca spre stațile Favorit si Orizont.

In ianuarie 2015 „cârtițele” Varvara și Filofteia au terminat de forat galeriile de la stația Academia Militară până la Râul Doamnei, forate la o adâncime medie de 16m. Ulterior aceste cârtițe vor fi extrase printr-un PSS (Puț Scoatere Scut) și vor fi transportate la Academia Militară unde vor săpa spre Eroilor, și apoi spre PSSul de la Operă, cu distanța de 1.8 km. Apoi cârtițele vor fi duse la Pantelimon unde vor săpa spre Șoseaua Iancului. Nu se știe ce s-a întâmplat cu partea tronsonului de la Eroilor la Universitate.

Staţie Metrou Drumul Taberei

Cea mai importantă staţie de metrou din Drumul Taberei

Mai sus aveţi fotografia cu principala staţie de metrou din Drumul Taberei, Magistrala 5 de metrou. Este ceea ce primim în schimbul votului la care am participat sau nu. Reiese foarte clar din imagine care este poziţia principală a „pincipalei” staţii de metrou din Drumul Taberei.

Metroul din Drumul Taberei

Aşa cum aţi constatat în paragraful de mai sus: e o glumă. Metroul din Drumul Taberei va funcţiona la un moment dat în septembrie şi poate în decembrie. Dacă va-m supărat daţi mai departe acest articol: asta este situaţia. Obişnuiţi-vă cu ideea că metroul din Drumul Taberei nu va funcţiona nici în 2019, nici în 2020 şi nici în 20121. Aţi auzit de ştiri false? Iată un exemplu! iar acest articol este inlcus ]n sec’iunea de BANCURI a acestui website.

Nu mai aştepta metroul, ia-ţi bicicletă

În aşteptarea metroului din Drumul taberei te sfătuim să îşi cumperi o bicicletă de calitate.

Acest articol a fost un pamflet şi are dorinţa doar de a aduce trafic. Suntem siguri că ti-am furat un zâmbet.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*