Lege pentru reducerea consumului de sare

Statele Unite pregatesc o lege prin care sa se reduca continutul de sare din alimente. Intentia este de a diminua consumul de sare la nivel national pentru a contribui astfel la reducerea riscurilor de boli generate de sodiu. Consumul de sare in cantitati mai mari decat cele recomandate duce in primul rand la afectiuni cardiace si de circulatie.

Potrivit unor propuneri care vor avea un impact major asupra industriei de alimente procesate de pe teritoriul SUA, oficialii americani din domeniul sanatatii publice au recomandat reducerea cantitatii de sare adaugate alimentelor, masura menita a ajuta americanii sa-si reduca consumul de sodiu cu aproape o treime.

Consumul marit de sodiu este asociat cu un nivel ridicat al tensiunii arteriale ceea ce ar putea conduce la aparitia afectiunilor cardiace si a atacului cerebral – doua cauze majore de deces in SUA, informeaza Reuters. Consumul mediu zilnic de sodiu in SUA este de aproximativ 3,400 de mg. Recomandarile au fixat ca obiectiv pentru industria alimentara atingerea unui nivel de consum mediu zilnic de 2,300 de mg, a anuntat FDA, autoritatea americana responsabila cu reglementarea alimentatiei (umana si animala), a suplimentelor dietetice si medicamentelor umane si animale.

Agentia federala a mai precizat ca regulile voluntare urmeaza a fi aplicate principalilor producatori alimentari si restaurantelor. Americanii cheltuiesc aproape jumatate din sumele alocate pentru alimente pe mâncare consumata in afara locuintelor, releva un studiu american. Aceste recomandari au fost anuntate la câteva zile dupa ce FDA a anuntat ca planuieste o ampla verificare privind modalitatea in care alimentele ambalate sunt inscriptionate corespunzator pentru a reflecta CORECT cantitatea de zahar continut.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*