Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fost corespondent Radio Romania Actualitati, candidata la Primaria Brasov

Radio Romania Actualitati „loveste din nou”! De aceasta data nu prin audientele sale, ci printr-un fost corespondent local, cel de la Brasov. Mariana Sebeni-Comsa, jurnalista de succes la Radio Romania Actualitati timp de 7 ani, candideaza acum pentru Primaria municipiului Brasov. Si cum „Blogul Doamnelor” nu poate decat sa fie alaturi de doamnele adevarate din Romania, ne-am gandit sa ii dedicam un articol doamnei Mariana Sebeni-Comsa.

Doamnelor, fiti alaturi de o doamna! Lumea dominata de barbati in politica ar trebui sa accepte si prezenta unor doamne cel putin la fel de destepte, cu spirit antreprenorial, asa cum este dna Mariana Sebeni-Comsa. Brasovul este un oras dominat de frumusete si cine ar putea gandi viitorul acestei urbe mai bine decat o doamna?

Sunt jurnalisti si jurnalisti… Dar, cu siguranta jurnalistii Radio Romania Actualitati si cei de la BBC reprezinta elita jurnalistilor intr-o lume a presei in care selectia priceperii profesionale a disparut demult. Iar Mariana Sebeni-Comsa a fost jurnalista a Radioului Public, o institutie cu „staif” care nu accepta in echipa sa persoane fara pregatire culturala solida, dar mai ales care sa nu fie obiective si serioase atunci cand este vorba de proiecte editoriale si corespondente jurnalistice de calitate. O femeie puternica, ce si-a consolidat pregatirea in domenii de management, de administrare, ca antreprenor, in mediul privat.

BRASOVULE, TE IUBESC, DE ACEEA ITI VOI FI PRIMAR!

Este sloganul ales de Mariana Sebeni-Comsa in cursa pentru Primaria Brasovului. Si, pentru a-i da cuvantul dnei Sebeni-Comsa, pe Blogul Doamnelor, va propun sa o „ascultam”:

Dumnezeu m-a binecuvantat cu noroc, asa ca, printre altele, am avut ocazia sa calatoresc si sa vad o parte din lume. Fie cu ocazia unor burse de jurnalism, fie pentru schimburi de experienta, fie ca simplu turist, oriunde am ajuns primul lucru pe care l-am facut a fost sa caut un loc caruia sa-i spun „acasa“.

Un loc care sa semene cu ceva din Brasov atat cat sa-mi ostoiesc dorul de orasul pe care-l iubesc cel mai mult dintre toate. Si am gasit mereu. La Montreal am gasit parcarea de pe Drumul Poienii, cu panorama ei minunata cu tot. La Bruxelles am gasit o cladire care semana ciudat de mult cu una de pe strada Muresenilor. La Amsterdam am gasit Piata Unirii, din care lipseau, fireste, Prima Scoalasi Biserica Sf. Nicolae. Intr-un mic burg din Bavaria am descoperit strada Republicii, cu terasele si vitrinele ei, la fel si la Milano. La Salonic am gasit Scheiul, iar la Toronto am vazut strada Dupa Ziduri.

La Roma, am gasit strada Poarta Schei, poate si putin din Poarta Schei, dar fara strada Sforii.  La Verona si Venetia am gasit oamenii zambind in fata unei cesti de capuccino, asa cum ii vedem si aici, in Piata Sfatului. La Stuttgart am gasit ceva din Piata Sfatului.
In multe locuri minunate din lume gasim franturi din Brasov, insa numai aici le gasim pe toate, laolalta.  Acesta este motivul pentru care iubesc acest oras din tot sufletul.

primaria Brasov candidat PERNu am niciun interes care sa ma fi impins in cursa asta. Nu am polite de platit. Si nici nu datorez nimic cuiva… Singura mea datorie este aceea de a iubi BRASOVUL cu aceeasi mandrie, dar si cu responsabilitate. Nu e meritul nostru pentru ca avem lucruri si locuri cu care ne mandrim si de care ne e dor atunci cand vremelnic plecam. Este datoria noastra de a le face cunoscute si altora locurile minunate, cum este Brasovul nostru. De a le promova, de a le respecta si iubi. De a le spune tuturor ca aici, in Brasov, avem tot ceea ce turistii cautain marile capitale ale lumii, ori in destinatii turistice traditionale. Chiar aici, in inima Romaniei, la noi acasa, IN BRASOV!

Intreaga mea cariera am promovat corect si obiectiv ceea ce avem noi mai frumos, la principalul post de radio al Romaniei – Radio Romania Actualitati, la BBC, la TVR, in articolele semnate de mine la Evenimentul Zilei sau in alte publicatii locale si nationale cu care am colaborat din 1990.  Am contribuit, atat cat am putut, la scoaterea la lumina a tezaurului nepretuit pe care avem onoarea si norocul de a-l mosteni si gazdui chiarsi atunci cand am fost director la publicatii sau posturi de radio si televiziune din acest oras minunat BRASOV. Echipa din subordinea mea iubea, la randul ei, Brasovul. Mi-am educat fiul in spiritul acestui patriotism local, asa ca nici el nu poate sta prea mult departe de Brasov. Nu a plecat din tara, asa cum au facut cei din generatia lui, nici macar nu i-a trecut prin minte. Pe el, Brasovul l-a castigat. Si traieste aici, unde a absolvit colegiul, facultatile si masterul.

Mariana Sebeni Brasov

Este nevoie de mai multa implicare, de mai multa munca si daruire in administratia locala pentru a sustine valorile Brasovului.

Brasovul are nevoie sa fie iubit si respectat, pentru ca brasovenii sunt oameni mandri de orasul lor. Si aceasta mandrie nu poate fi umbrita de problemele cu coruptia de la varf, atat de evidente, de nesiguranta de pe strazile si arterele orasului, de mizeria din cartiere,  de gri-ul dintre blocurile in jurul carora nu mai exista niciun petec de iarba, de poluarea fonica, ori de praf”, spune jurnalista.

Mariana Sebeni-Comsa candideaza la Primaria Brasovului din partea Partidului Ecologist Roman.

Blogul Doamnelor – Ladysblog.ro – o sustine pe dna Sebeni-Comsa pentru ca avem nevoie de femei care sa ne reprezinte si in viata politica, dar si in cea publica. Femei ca dna Sebeni-Comsa, cu pregatire culturala si antreprenoriala.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*