Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Film documentar despre Bucuresti in 2080 realizat in timpul lui Ceausescu

Filmul a fost difuzat de TVR2 si este realizat de Studioul Alexandru Sahia. Bucuresti in 2080, scurtmetraj realizat in timpul lui Ceausescu. O prezentare interesanta cu perspectiva din acei ani pentru ce va fi sa fie in 2080. Filmul a fost realizat in 1980. Disponibil si pe DVD-ul „Sahia Vintage” (2015) editat de One World Romania. Un izvor istoric pentru toti cei care cerceteaza perioada comunista a Romaniei.
Bucuresti in 2080 este un scurtmetraj dedicat celor care vor locui in Capitala Romaniei in anul 2080 se afla in arhiva studioului de film documentar „Alexandru Sahia”.
Scurtmetrajul este intitulat „Pentru , inca ceva despre Bucuresti…” Regia apartine Paulei si lui Doru Segall, avand aproape 14 minute si a fost selectat, alaturi de alte sapte scurtmetraje, de cercetatoarea Adina Bradeanu, de la Univesity of Westminster, pentru colectia „Sahia Vintage I”.

Film Bucuresti 2080Filmul este o ilustrata in miscare, adresata celor care vor locui in Bucuresti in anul 2080. „Pentru stranepoti, inca ceva despre Bucuresti…” suprinde imagini care sa le aminteasca celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorca, ce transporta o studenta care canta la harpa. De asemenea, dilemaveche.ro admite ca filmul contine imagini ametitoare care surprind verdele abundent din Bucurestiul anilor  si pe care voice-over-ul le lauda. Se vorbeste, de asemenea, despre „strazi pline de verdeata” si despre cei „21 de metri patrati de spatiu verde pe cap de bucurestean”.

Sahia Film este un studio de film din Romania care a luat ființa la 1 decembrie 1952, cand societatea de stat Romfilm și-a schimbat denumirea și a devenit Studioul Cinematografic Alexandru Sahia. La jumatatea anilor ’80 productia studioului se ridica la aproximativ 250 de scurtmetraje pe an.
Sahia-Film funcționeaza din 2003 in subordinea Ministerului Culturii, prin transfer de la Centrul Național al Cinematografiei.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*