
Dieta cu kefir nu este cu siguranţă o noutate. Dieta cu kefir și-a câștigat popularitatea în întreaga lume. Dieta cu kefir are un efect benefic asupra intestinelor. Dieta cu kefir are rezultate vizibile într-o perioadă scurtă de timp. La fel ca iaurtul, kefirul reprezintă o sursă importantă de probiotice, importante pentru organism. Studiile au scos în evidenţă că digestia este îmbunătăţită de consumul regulat de kefir. De asemenea, o dietă cu kefir accelerează metabolismul și previne numeroase afecțiuni.
Kefirul elimină toxinele, asigură o senzație de sațietate, accelerează metabolismului și de aceea kilogramele dispar atât de ușor. În plus, kefirul elimină retenția de apă, care face ca fața, mâinile și picioarele să arate umflate. Un minus al acestei diete ar fi că, o dată încheiată, dacă nu controlați cantitatea de mâncare pe care o consumați, kilogramele vor reveni în cel mai scurt timp. Indicat ar fi să continuați să consumați kefir în fiecare zi.
Kefir înainte de culcare. Beneficii şi reţete.
Dieta cu kefir este probabil printre primele diete despre care se vorbeşte când se aminteşte de scăderea în greutate. Nutriţionişti recunoscuţi din întreaga lume vorbesc permanent despre proprietăţile uimitoare ale acestui produs lactat. Multe cărţi ce au avut ca temă regimuri alimentare au inclus reţete ce includ dieta pe bază de kefir. Se presupune că kefirul este unul dintre secretele longevităţii pentru oamenii de la munte şi este de asemenea inclus pe lista celor mai folositoare produse din lume.
De ce este kefirul bun pentru slăbit?
Kefirul este unic pentru că are un conţinut caloric scăzut (doar 40 kcal pentru 100 gr) şi are în acelaşi timp o mare valoare nutritivă. Cu aceste proprietăţi ajută la scăderea în greutate fără a provoca deficienţe de calorii în timpul unui regim de slăbit. Alte regimuri de slăbit afectează prin pierderea de calorii care de obicei provoacă după regim dorinţa corpului de a recâştiga rapid caloriile pierdute.
Valoare nutritivă mare are la bază un conţinut uşor digerabil de proteine. Astfel încât puteţi avea o gustare rapidă cu kefir înainte de a merge la culcare. Este de asemenea o sursă bună de vitamine şi microelemente. În mod special, kefirul este bogat în calciu, fosfor şi vitamina B. Toate acestea afectează toate condiţiile unei persoane şi influenţează pozitiv sistemul imunitar.
Kefirul este bogat în lactobacteria care restaurează microflora intestinală şi ajută la sistemul de digestie. În plus, metabolismul şi greutatea sunt normalizate într-un mod natural. Bacteria acidă lactică ajută la asimilarea fibrelor dietetice ale legumelor şi fructelor care de obicei reprezintă baza pentru regimurile de slăbit.
Kefirul are şi un uşor efect diuretic care poate ajuta la eliminarea edema şi la normalizarea tensiunii arteriale. Acţionează de asemenea ca un sedativ uşor, ajutând la un somn uşor şi odihnitor, relaxant.
Experţii recomandă consumul de kefir înainte de somn pentru sănătatea generală şi pentru a pierde din greutate.
În această perioadă a zilei multe dintre beneficiile kefirului sunt activate:
- Calciul este mai bine absorbit noaptea.
- Un pahar de kefir proaspăt înainte de a merge la culcare vă ajută să eliminaţi mai uşor toxinele dimineaţa.
- Veţi avea un somn relaxant provocat de amino acidul tryptophan conţinut de kefir.
- Nu veţi avea senzaţie de foame pentru că are o valoare nutriţională mare.
- Pe stomacul gol acidul lactic este mai bine absorbit de organism şi lucrează mai repede.
Sunt şi excepţii şi contraindicaţii:
- O aciditate crescută a stomacului şi a procesului de ardere.
- Intoleranţă personală la lactoză.
- Copii de până la vârsta de un an.
Kefirul poate fi utilizat nu doar în forma sa crudă, iniţială. Pe baza lui puteţi prepara smoothie-uri excelente pentru arderea grăsimilor care pot ajuta la senzaţia de saţietate şi elimina foamea. Este adaptat şi pentru cei care înlocuiesc masa de seara cu kefir.
Câteva reţete pe bază de kefir
Sunt reţete propuse pentru a înlocui cina. Sau pentru a reprezenta o gustare înainte de a merge la culcare. Dieta cu kefir în mai multe formule, cu reţete diferite.
Kefir cu scoţişoară
Luaţi 250 ml de kefir proaspăt, o linguriţă de miere, o jumătate de linguriţă de scorşişoară, o linguriţă de tărâţe. În loc de tărâşe puteţi folosi rădăcină de ghimbr sau chilli roşu. Amestecaţi aceste ingrediente şi beţi-le. O astfel de băutură arde grăsimile şi reduce pofta de mâncare.
Kefir cu usturoi
Luaţi 2 căţei de usturoi, presaţi cu aparatul într-un pahar cu kefir şi amestecaţi. Lăsaţi conţinutul într-un loc răcoros pentru aproximativ o oră. Reţeta reduce apetitul şi elimină paraziţii şi ameninţările de disbacterioză.
Smoothie cu ovăz
Aveţi nevoie de 3 linguriţe de ovăz şi un pahar de kefir (0% grăsimi). Amestecaţi ovăzul şi kefirul şi apoi lăsați compoziţia pentru câteva minute. Ovăzul se va umfla cu kefir. Apoi puneţi compoziţia la blender. Beţi acest smoothie care înlocuieşte cina.
Kefir cu ulei de măsline
Luaţi un pahar cu kefir pe care îl încălziţi uşor. Adăugaţi o linguriţă de ulei de măsline, amestecaţi şi beţi. Este o reţetă simplă pentru curăţarea organismului.
Puteţi de asemenea prepara diferite cocktailuri cu kefir în care puteţi folosi mure, fructe, lămâie, prune, fibre naturale.
Principalele motive pentru succesul dietei cu kefir, pentru consumul de kefir înainte de a mege la culcare.
- Curăţă organismul, eliminând toxinele.
- Ajută microflora intestinală care susţine organismul în procesul de asimilare a fructelor şi legumelor, în special în primele zile ale dietelor de slăbire.
- Scădeţi în greutate datorită normalizării metabolismului.
Dieta cu kefir poate fi urmată de toate persoanele mai puţin cele aminitite mai sus. Este vorba de persoanele care au probleme cu lactoza, copii de până un an, persoanele cu aciditate gastrică crescută.