Dieta alimentara specifica grupa de sange A

Continuam seria articolelor dedicate dietelor si regimurilor alimentare specifice grupelor de sange. Am explicat acest principiu intr-un articol precedent cu informatii despre alimentatia recomandata de doctorul D’Adamo bazata pe principiiile grupelor de sange. Dieta sangvina se bazeaza pe principii demonstrate stiintific, cu o sustinere solida de cercetare.

Antropologii considera ca grupa sanguina A a aparut pe scara de dezvoltare a societatii umane cu circa 20 000 de ani i.Hr, in perioada de trecere de la vanatoare la agricultura. Ca urmare, alimentatia locuitorilor s-a diversificat, inclinand spre o hrana mai mult vegetariana, ceea ce a determinat transformari anatomice ale aparatului digestiv. Astfel, s-a modificat si sistemul imunitar, prin cresterea rezistentei in fata epidemiilor ce decimau populatia acelor vremuri. Asadar, purtatorii acestei grupe de sange sunt considerati „agricultori”, deci li se recomanda sa reduca grasimile din alimentatie, sa se bazeze mai mult pe legume – fructe, sa reduca substantial carnea rosie (sau sa o elimine complet), de asemenea, sa reduca lactatele. Daca vor sa slabeasca ar trebui sa consume, in principal legume si uleiuri vegetale, soia, ananas si sa evite lactatele, carnea, fasolea, graul.

Prin urmare, dieta recomandata pentru grupa A este vegetariana. Intrucat aciditatea este scazuta la reprezentantii grupei A, digestia proteinelor animale este lenta si dificila. Prin urmare, sursele indicate de proteine sunt legumele, leguminoasele si semintele.

Persoanele cu grupa sangvina A sunt mai predispuse la boli de inima, cancer si diabet. De aceea, ele trebuie sa consume alimentele in stare cat mai naturala: proaspete, fara aditivi sau conservanti. Daca sunteti obisnuit sa consumati carne, veti slabi rapid datorita eliminarii toxinelor din alimentatie. Urmand dieta adecvata grupei A, va puteti intari sistemul imunitar si intrerupe evolutia unor boli severe.

Lactatele nu sunt foarte bine tolerate de grupa A, deoarece determina incetinerea metabolismului. Grupa sangvina A tolereaza unele produse lactate fermentate – iaurt, chefir, lapte batut  – doar in cantitati mici.

Legumele sunt deosebit de importante in dieta grupei A, furnizand mineralele, enzimele si antioxidantii necesari. Grupa A este foarte sensibila la cartofi, varza, rosii si ardei.
Fructele recomandate sunt cele alcaline: mango, papaya si portocalele trebuie evitate.

Exercitiile fizice pentru grupa A sunt cele linistitoare – yoga si golf.

Caracteristicile grupei A

  • persoane analitice, usor adaptabile la noi conditii alimentare sau de mediu
  • incapacitate de a digera proteinele animale
  • sistem imunitar vulnerabil
  • raspunde la stres prin actiuni de calmare
  • predispozitie pentru bolile de inima si diabet
  • necesita o dieta vegetariana

Persoanele care poseda aceasta grupa sanguina trebuie sa isi axeze regimul alimentar pe fructe si legume, iar grasimile de origine animala si produsele lactate trebuie sa fie consumate doar in cantitati moderate (sangele acestor persoane este mai coagulat si sucurile gastrice au aciditate alcalina).

Regim GrupaA de sange

Regimul alimentar pentru grupa A2 trebuie sa aiba la baza proteine din soia, cereale si legume (deoarece sunt bogate in minerale, antioxidanti si enzime), fructele si legumele trebuie sa aiba aciditate alcalina (mango, portocale, papaya); toate alimentele trebuie sa fie consumate naturale si proaspete.

Trebuie evitate urmatoarele produse alimentare: varza, rosii, piper, cartofi dulci, deoarece contribuie la balonari sau flatulenta. Activitatea metabolica este ingreunata de produsele lactate deoarece acestea sunt mai greu de digerat, pot fi insa consumate in cantitati mici produsele fermentate (iaurtul, smantana degresata, kefirul).

Daca aveti aceasta grupa sanguina si obisnuiti sa consumati carne, veti observa ca daca adoptati o dieta bogata in legume si fructe veti reusi sa slabiti usor si veti fi mult mai energici (se elimina toxinele din organism) – este dieta specifica grupei A2.

Exercitiile fizice recomandate persoanelor care au aceasta grupa sanguina sunt cele care ajuta la dobandirea unui calm interior, cum ar fi: yoga, meditatia, exercitiile de relaxare, tai chi, aerobicul (dar nu in mod excesiv).

Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau cancerul sunt afectiunile care apar cu precadere la persoanele din aceasta grupa de sange. Stresul prelungit sau extrem poate provoca si aparitia unor boli precum: rezistenta la insulina, sindromul Asperger sau hipotiroidism. Epuizarea mintala este generata de factori precum: insomnie, extenuare, aglomeratie, mirosuri sau zgomote puternice, violenta, conditii meteorologice extreme, fumat, sentimente negative.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*