Cum se schimbă cardul de sănătate

Cum se schimbă cardul de sănătate când acest expiră. În 2018 au început să expire cardurile de sănătate. Anul trecut au expirat aproape un milion de carduri. Primele carduri emise şi-au pierdut pierd anul acesta valabilitatea, fapt pentru care au fost înlocuite cu altele noi.

În timp ce autorităţile susţin că vor face tot posibilul pentru ca acest proces de înlocuire să fie unul lin, astfel încât să nu-i afecteze pe pacienţi, aceştiadar şi medicii se tem să nu se ajungă la acelaşi haos din 2014, când sistemul cardului de sănătate a fost introdus oficial în România.

Concret, 730.000 de carduri de sănătate necesită înlocuirea în acest an, acestea fiind printre primele carduri care au ajuns la asiguraţii români în 2014.

Contracul cu Imprimeria Naţională a fost deja încheiat, susţin oficialii din sănătate, care au arătat că înlocuirea cardului de sănătate este necesară din două motive.

Schimbarea cardului de sănătate

Când vor ajunge documentele la asiguraţi Aceştia susţin că documentele electronice vor ajunge la asiguraţi în a doua jumătate a anului. Temerea acestora e însă că, dacă nu vor intra la timp în posesia documentului, vor rămâne fără servicii medicale şi vor fi refuzaţi de medici, câtă vreme calitatea de asigurat nu va putea fi verificată.

Ar trebui să prelungească valabilitatea cardurilor ca să nu fim puşi în situaţia de a face drumuri până la casa de sănătate unde să primim adeverinţă prin care să demonstrăm că suntem asiguraţi în sistem.

Totul depinde de capacitatea caselor de asigurări de sănătate de a gestiona întreg procesul de înlocuire al cardurilor.

Schimbare card sănătate

Cum se schimbă cardul de sănătate

Cum se schimbb[ cardul de sănătate? Asiguraţii le vor primi tot prin intermediul Poştei Române, iar dacă nu le vor sosi la timp vor putea utiliza vechile carduri. În mod normal nu ar trebui să vă îngrijoraţi. S-a promis că procesul pentru schimbarea cardului de sănătate va fi unul funcţional. Astfel, înainte de a vă expira cardul ar trebui să îl primiţi prin poştă pe cel nou. Aşa se întâmplă şi la bănci unde ultima lună de valabilitate este şi perioada când se pune la dispoziţie noul card.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*