Colonizarea Planetei Marte in 100 de ani

Futurologul si astrofizicianul Stephen Hawking a acordat recent un interviu in care a anticipat ca Planeta Marte va fi colonizata in urmatorii 100 de ani. Cunoscutul autor de nuvele SF, astrofizician, futurolog care si-a confirmat pana acum toate predictiile vorbeste despre colonizarea Planetei Marte de catre pamanteni. Citam din interviul acordat de Stephen Hawking agentiei rusesti TASS:

Cu toate ca va fi mai simpla colonizarea Lunii, ceea ce se va intampla in aproximatvi 3 ani, Marte reprezinta o provocare mult mai interesanta.

Planeta Marte va fi colonizata in urmatorii 100 de ani, a sustinut celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking in interviul acordat agentiei ruse Tass. Stephen Hawking  sustine ca nu este vreo indoiala ca in urmatorii 100 de ani vor fi oameni care vor trai pe Marte.

„NASA, dar si alte agentii spatiale sunt concentrate pe Marte. Este cea mai apropiata planeta din categoria Pamântului, cu o scoarta solida si o atmosfera. Chiar daca Luna ar fi mai usor de colonizat pentru ca se afla la o distanta de doar 3 zile, Marte reprezinta o provocare mult mai interesanta si va fi nevoie de o colonie complet autosuficienta”, a comentat savantul britanic.

Marte colonizare

Insa, „in urmatorii 100 de ani nu am nicio indoiala ca vor fi oameni care vor trai pe Marte. Pentru a reusi acest lucru este nevoie de investitii care sa permita dezvoltarea stiintei despre cum sa supravietuim pericolelor precum radiatiile cosmice, slabirea si deteriorarea organismului uman, si cum sa ne descurcam fara proviziile vitale provenite de pe Pamânt”, a adaugat el.

De asemenea, in interviul oferit Agentiei TASS, omul de stiinta britanic si-a marturisit visul de a zbura in spatiu si speranta ca aceasta dorinta va deveni in curând realitate.

„Mereu am visat sa zbor in spatiu. Dar foarte multi ani am crezut ca va ramâne doar un vis. Prizonier intr-un scaun cu rotile, pe Pamânt, cum as putea eu sa intru in contact cu maretia spatiului daca nu prin imaginatie si prin munca mea in calitate de fizician. Nu m-am gândit niciodata ca mi se va oferi oportunitatea de a vedea frumoasa noastra planeta de pe orbita sau de a privi dincolo de ea, spre spatiul necuprins. Aceasta era sansa prin excelenta a astronautilor, acei câtiva norocosi care au oportunitatea de a trai minunea si emotia unui zbor spatial. insa acum am sansa de a ajunge in spatiu prin Virgin Galactic (companie care pregateste un program de zboruri spatiale comerciale)”, a mai sustinut el.

Diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica inca din 1963, pe când avea 21 de ani, Hawking a ales sa ignore pronosticul medicilor care i-au dat cel mult 2 ani de trait si, totodata, s-a impus treptat drept unui dintre cei mai influenti oameni de stiinta ai secolului XX, autor al unor teorii importante despre originea si evolutia Universului si despre relatia dintre gaurile negre si termodinamica.

Stephen Hawking (n. 8 ianuarie 1942, Oxford/Anglia) este un fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematica la Universitatea Cambridge, detinuta candva de Isaac Newton.
Stephen Hawking s-a nascut in ziua cand se implineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei. Si-a facut educatia la St. Albans School (Hertfordshire) si la University College (Oxford). In 1962 – la varsta de 20 de ani – obtine titlul de Doctor in Fizica la Trinity Hall din Cambridge, unde isi incepe activitatea didactica si stiintifica.

Stephen Hawking a construit un calculator la varsta de saisprezece ani, folosind piese de schimb.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*