Ce este dragostea?

Ce este dragostea? Încercăm să aflăm în acest articol răspunsul la o întrebare ce pare simplă: ce este dragostea? Nu este uşor să răspundem la această întrebare. Şi, cu atât mai puţin, nu credem că vom avea un răspuns complet la întrebarea „Ce este dragostea?”. Încercăm însă să completăm un răspuns cât mai clar, cât mai bun. Oamenii spun că dragostea… ea, dragostea este cel mai puternic lucru din lumea asta, care poate învinge absolut orice și anume din acest motiv mulți sunt în căutarea ei. De reţinut însă, pentru început, dragostea adevărată este diferită de atașamentul emoțional. Deşi pare o noțiune abstractă, dragostea este esenţială şi nu doar între cei dragi, în familie. Şi vom afla asta în prezentul articol.

Ce este dragostea?

Un zâmbet, o atitudine de complezenţă, o abordare înţelegătoare. Şi aceste elemente reprezintă dragostea. Ce este dragostea… sau ce ar fi fără sentimentele personale. Dragostea este prezentă şi în respiraţie dar mai ales în atitudine.

Dar ce este dragostea? Oare ei chiar știu ce înseamnă dragostea adevărată?

Uneori am interpretat greșit dragostea, sau nu am realizat faptul că dragostea se află în tot ce ne înconjoară. Când vei înțelege adevăratul sens al iubirii, viața ta va deveni mult mai fructuoasă și mai satisfăcătoare. Mereu confundăm dragostea adevărată cu atașamentul emoțional. Dar este un lucru cert că există o diferență subtilă între cele două.

Diferența dintre Dragoste și Dorințe

Nu confunda dragostea cu unele pofte. Ele pot avea ceva în comun, dar există o diferență clară între ele. Amestecarea lor poate duce la o experiență extrem de dureroasă. Dorinţa este ceea ce definiți prin aspiraţie. Ceea ce ne dorim şi ceea ce împlinim sunt elemente separate, distincte. La fel, este diferită dragostea împărtăşită şi simţită faţă de ceea ce se împlineşte. Dar ce este dragostea? Este o stare de trăire în primul rând, o stare împărtăşită de cel puţin două persoane.

Să iubești și să fii îndrăgostit: două stări diferite

Dragostea adevărată poate fi ușor amestecată cu alte tipuri de dragoste. În mod similar, să iubeşti este una iar să fii îndrăgostită este cu totul altceva. Ceea ce face dragostea adevărată atât de prețioasă este raritatea ei. Adesea credem că am găsit în sfârșit dragostea adevărată, dar de fapt realizăm că nu e nimic altceva decât o dragoste deghizată.

Există dragoste la prima vedere?

Este oare „Dragostea la prima vedere” un mit? Oare oamenii chiar pot să iubească la prima vedere? Ce este în realitate Dragostea… Privind dragostea din diferite perspective obținem mai multe definiții ale ei. Dragostea nu are o definiție fixă. De fiecare dată când privim la ea diferit, avem o interpretare total diferită. Şi, da, există această dragoste la prima vedere. Chiar dacă acest tip de abordare nu răspunde în totalitate la întrebarea: ce este dragostea? Totuşi, 72% dintre relaţiile de dragoste au la bază ceea ce numim general „dragoste la prima vedere”.
Iubirea are mai multe etape. În timp ce unii, în timp record, devin un cuplu pentru întreaga viață, alții pur și simplu rămân blocați la primele etape.

Ce este dragostea?

Dragostea este una dintre cele mai profunde emoții pe care le experimentăm ca oameni. E mai mare decât noi, adică, deși îl putem invita în viețile noastre, nu avem controlul asupra modului în care, când și când începe să se exprime dragostea. Poate de aceea 72% dintre oameni cred în dragoste la prima vedere. Uneori, dragostea cu adevărat lovește ca un fulger de lumină la piept și nu ești pregătit pentru asta.

Din moment ce dragostea este inerent liberă, petrecem noaptea aruncându-ne și încercând să înțelegem ce este și cum să știm dacă o avem. Cum definiți ceva atât de incontrolabil și versatil?
Acesta este lucrul dificil din dragoste, o putem simți într-o varietate de stări diferite – când suntem fericiți, trist, supărat, confuzi sau excitați – iar atitudinile noastre despre dragoste pot varia de la iubirea afectuoasă, până la iubire și plăcere. Chiar folosim dragostea ca o acțiune, ca o forță pentru a ne păstra împreună relațiile cu partenerii sau cu prietenii și familia.

Ce este dragostea în opinia grecilor antici

Grecii antice au folosit șapte cuvinte pentru a defini diferitele stări de iubire pe care le putem trăi:

  • Depozitare: afecțiune naturală.
  • Philia: prietenie.
  • Eros: sexuală și erotică.
  • Agape: dragoste necondiționată, divină.
  • Ludus: flirtează.
  • Pragma: dragoste căsătorită, căsătorită.
  • Philautia: dragoste de sine.

Ce este dragostea şi ce e iubirea

Deși există multe tipuri diferite de iubire de a trăi, expresia romantică și afectuoasă a iubirii este ceea ce, la un anumit nivel, căutăm cu toții. Motivul pentru care majoritatea dintre noi găsim împlinirea prin confortul unei relații profund angajate și romantice. De fapt, 88% dintre americani citează dragostea ca fiind principalul motiv pentru care aleg să se căsătorească, deci este ușor să recunoaștem că ideea iubirii joacă un rol destul de important în toate viețile noastre.

Dar, pentru că dragostea preia diferite forme, fiecare poate să trăiască dragostea în felul nostru, de aceea definirea termenului „dragoste” este atât de complicată. Și astfel ne aflăm treji treji noaptea, căutând pe Internet o definiție exactă, deoarece cultura noastră creează o nevoie de una – vrem să știm cum alții percep dragostea, astfel încât să putem determina cum dragostea noastră se ridică împotriva acestei definiții. Gândiți-vă: dacă spuneți că sunteți îndrăgostiți de cineva, dar prietenii sau familia dvs. nu văd chimia, s-ar putea să vă supărați atunci când vă spun că „nu arată ca dragostea”. Se înșeală? Sau tu ești? Cum știm cine să creadă – astfel, așa cum facem în această epocă, căutăm pe Internet, căutând cu disperare să știm exact ce este iubire.

Chimia dragostei

Din punct de vedere științific, dragostea este o stare neurologică puternică și permanentă. Dragostea este chimie și nu este ceva pe care îl poți controla în mod necesar. Luați, de exemplu, diferența dintre pofta și dragoste. Pofta este o dorința temporara alimentata de o eliberare sporita de testosteron si estrogen – durează puțin, apoi se normalizează si este plecat. Dar, când simțiți dragostea adevărată, creierul poate elibera un întreg set de substanțe chimice, permițându-vă să-l experimentați în diferite expresii.

Dragostea este atât de greu de definit deoarece nu există ca un singur lucru. Putem simți dragostea față de ceilalți semnificativi, părinți, prieteni, copii și animale de companie. Unii dintre noi direcționează dragostea noastră față de Dumnezeu sau celebrități și putem avea dragoste pentru vecinii, țara și obiectele noastre. Dragostea poate fi oarbă, greșită, tragică, necondiționată, statornică și inconsecventă. Este nevoie de mai multe variante diferite, dar, la cele mai bune momente, dragostea este un angajament pasionat pe care lucrăm în mod constant să îl dezvoltăm și să-l cultivăm.

Ce este dragostea în final…

Ceva deosebit, un senntiment unic. Şi, atunci când vorbim de un cuplu, este deseori un sentiment pe care îl întâlnim o singură dată în viaţă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*